Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Πλήθος προβλημάτων προκαλεί η απεργία

Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ενδοτραπεζικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία στην ΗΔΑΤ, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Oi πρώτες ενδείξεις αυτής της εμπλοκής θα εμφανιστούν κατ’ αρχήν στο κομμάτι των διατραπεζικών συναλλαγών αλλά και στα ομόλογα.

ΤτΕ: Πλήθος προβλημάτων προκαλεί η απεργία
Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ενδοτραπεζικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία στην ΗΔΑΤ, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες ενδείξεις αυτής της εμπλοκής θα εμφανιστούν κατ’ αρχήν στο κομμάτι των διατραπεζικών συναλλαγών.

Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, η επίπτωση θα εντοπισθεί ξεκάθαρα στο ευαίσθητο μέτωπο της ρευστότητας, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Κι εννοείται ότι οποιαδήποτε επιβάρυνση του, θα έχει τις αντίστοιχες επιπτώσεις στο σύστημα γενικότερα.

Από εκεί κι έπειτα, άλλα προβλήματα αναμένεται να εμφανισθούν στο κομμάτι της αγοράς των ομολόγων, τα οποία αποτελούν το βασικό συναλλακτικό προιόν της ΗΔΑΤ και μια από τις βασικές δραστηριότητες των εμπορικών τραπεζών σε καθημερινή βάση.

Εννοείται ότι οι τραπεζίτες και ιδιαίτερα οι αρμόδιες διευθύνσεις των ομίλων δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο συνέχισης αυτής της ανωμαλίας στις συναλλαγές.

Γ. Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v