Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζανακόπουλος: Μέτρα-αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα

Απαντήσεις για τα θετικά μέτρα του πακέτου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο εγγράφου Ντάισελμπλουμ. Δεν υπάρχει λόγος μεγαλύτερης πλειοψηφίας, αλλά αναζητούμε συναινέσεις, το σχόλιο για τις δηλώσεις Π. Σκουρλέτη για ευρύτερη πλειοψηφία.

Τζανακόπουλος: Μέτρα-αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα

Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης και θα υλοποιηθούν στη βέβαιη περίπτωση που έχει επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του 2018, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον απόηχο εγγράφου του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική βουλή, που κάνει λόγο για ενεργοποίηση των θετικών μέτρων σε περίπτωση που υπάρξει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος. 

«Πολιτική άποψη» οι δηλώσεις Σκουρλέτη 

Η κυβερνητική πλειοψηφία απαριθμεί 153 βουλευτές, δεν υπάρχει λόγος για αναζήτηση μεγαλύτερης πλειοψηφίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για ανάγκη ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, καθώς τα μέτρα αφορούν το 2019 και μετά.

Παρ’ όλα αυτά όμως, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση θα καλέσει το σύνολο των κομμάτων να υπερψηφίσει τα μέτρα αυτά.

Χαρακτήρισε δε τη δήλωση Σκουρλέτη «πολιτική άποψη».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για μια ευρύτατη συναίνεση για τα μέτρα. «Δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν στην επόμενη κυβέρνηση, που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερό της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση». 

Μετά τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, η Νέα Δημοκρατία επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v