Συνάντηση με τους θεσμούς έχουν οι τραπεζίτες

Στην ατζέντα οι παρατηρήσεις των τραπεζών για την εξωδικαστική διευθέτηση χρεών και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο χρόνος φορολογικής απόσβεσης ζημιών και άλλα θέματα του κλάδου.

Συνάντηση με τους θεσμούς έχουν οι τραπεζίτες

Με τους εκπροσώπους των θεσμών θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της ΕΕΤ, προκειμένου να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς τη θεσμοθέτηση των απαραίτητων «εργαλείων» για την αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου των «κόκκινων» δανείων.

Οι παρατηρήσεις των τραπεζών ως προς το σχέδιο νόμου για την εξωδικαστική διευθέτηση χρεών καθώς και οι θέσεις τους για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την επέκταση του χρόνου φορολογικής απόσβεσης των ζημιών από διαγραφές πέραν της 5ετίας, τη νομική κάλυψη και άλλα δευτερευούσης σημασίας ζητήματα αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες ζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που δόθηκε σε διαβούλευση, προκειμένου να μην υπάρξει υπερφόρτωση του συστήματος με την έναρξη λειτουργίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v