Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο κυκλώματα πλούτιζαν από τα εισιτήρια του μετρό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για δύο διαφορετικά κυκλώματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής να έχουν ενθυλακώσει τεράστια ποσά από τα εισιτήρια του μετρό. Παραμάγαζο και από τον επίσημο προμηθευτή εισιτηρίων.

Δύο κυκλώματα πλούτιζαν από τα εισιτήρια του μετρό

Αγνωστο είναι το τελικό ποσό αλλά και το εύρος δράσης των κυκλωμάτων με τα εισιτήρια του μετρό και άλλων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, όπως παραδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δύο διαφορετικά κυκλώματα. Το πρώτο έβαζε στην τσέπη τα λεφτά από τα εισιτήρια (δεν κατέθετε τα σχετικά παραστατικά στο ταμείο της ΣΤΑ.ΣΥ.) και η έρευνα από το γραφείο της Γεν. Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Το δεύτερο κύκλωμα ήταν αυτό «που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι, όταν πιάστηκε εργοστάσιο που τύπωνε και πλαστά εισιτήρια αλλά και κανονικά εισιτήρια, με διπλούς αριθμούς. Μάλιστα, ήταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει τον διαγωνισμό των εισιτηρίων σε συνεργασία με εργοστάσιο στο εξωτερικό».

Ειδικά για το πρώτο κύκλωμα, ο υπουργός Υποδομών τόνισε πως «εδώ και περίπου έναν χρόνο γίνεται έρευνα από τη γενική επιθεωρήτρια, η οποία έχει καταλήξει και το πόρισμα έχει βγει πρόσφατα. Αυτό το πόρισμα περιλαμβάνει μόνο το 2015 και μόνο τα χρήματα που ήταν από τα ταμεία του ΜΕΤΡΟ, σε σχέση με τα επιστρεφόμενα εισιτήρια. Δεν περιλαμβάνει τους αυτόματους πωλητές εισιτηρίων, δεν περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, όπως αντιλαμβάνεστε, και δεν περιλαμβάνει και τα προηγούμενα χρόνια».

Κατά τον κ. Σπίρτζη, «εδώ υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ευθύνες και υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και διοικήσεων. Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, γιατί αρκετό καιρό οι διαδικασίες που όφειλαν να υπάρχουν δεν υπήρχαν και όσον αφορά στη συλλογή των χρημάτων, αλλά και για τους ελέγχους και την αντιστοίχιση των στοιχείων που έρχονταν από τους σταθμούς, με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια φαινόμενα μέχρι και το 2015».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v