Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε Φλώρο, Μηλιώνη για Energa

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους εκπροσώπους των Εnerga - Hellas Power, Άρη Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Αχιλλέα Φλώρο, Στέφανο Σιαφάκα και Νικόλαο Δεκόλη, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε Φλώρο, Μηλιώνη για Energa

Εκτός ισοβίων, τίθενται μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών από το δικαστήριο οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Energa Hellas Power. 

Υιοθετώντας πρόταση της εισαγγελέως της έδρας το δικαστήριο αναγνώρισε στην πλειοψηφία των κατηγορουμένων τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας. 

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε στους  εκπροσώπους των Εnerga - Hellas Power, Άρη Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Αχιλλέα Φλώρο, Στέφανο Σιαφάκα και Νικόλαο Δεκόλη, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Στους τρεις τελευταίους και τον Α. Φλώρο αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Εν τω μεταξύ, από τα 83 εκατομμύρια που δήλωσαν πρόθυμοι να επιστρέψουν οι κατηγορούμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο, τελικώς θα επιστραφούν μόνο 2,5 εκατομμύρια, καθώς το δικαστήριο έκανε  δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για επιστροφή χρηματικών ποσών μόνο για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, η πρόταση για επιστροφή των χρημάτων έπρεπε καταρχάς να έχει υποβληθεί πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για να τεθούν σε ισχύ οι ευνοϊκές διατάξεις του  νόμου (ευνοϊκότερο πλαίσιο ποινής). Ακόμη, σύμφωνα με το δικαστήριο θα έπρεπε η πρόταση για επιστροφή να αναφέρεται στο σύνολο του ποσού που μερίδα κατηγορούμενων φέρεται να υπεξαίρεσε -συνολικά 256 εκατ. ευρώ -και όχι στα 83 εξ αυτών. 

Ως εκ τούτου το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για επιστροφή των χρημάτων για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v