Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενοχοι Φλώρος και Μηλιώνης για το σκάνδαλο Energa

Το δικαστήριο, έπειτα από μια διαδικασία σχεδόν δύο ετών, έκρινε ένοχους τους 13 από τους 19 κατηγορούμενους ενώ αθώωσε πλήρως 6 από αυτούς.

Ενοχοι Φλώρος και Μηλιώνης για το σκάνδαλο Energa

Απο στιγμή σε στιγμή αναμένεται το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ανακοινώσει τις ποινές που θα πιβληθούν στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa -Hellas Power οι οποίοι κρίθηκαν ενοχοι.

Το δικαστηριο εκρινε ενοχους τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Βασίλη Μηλιώνη και Αρη Φλώρο, οι οποίοι κατα την κατηγορία, παρα το γεγονός ότι εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και το ΕΕΤΗΔΕ από τους πελάτες τους, δεν το απέδιδαν, ως όφειλαν, στο Δημόσιο.

Το δικαστηριο, μετα από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, καταδίκασε τους Νικ. Δεκόλη και Αρη Φλώρο για κακουργηματική υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια στο αδίκημα και τους Αχιλλέα Φλώρο και Στεφανο Σιαφάκα για άμεση συνέργεια.

Ο Αρης Φλώρος κρίθηκε ένοχος και για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, ενώ ένοχοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκαν οι Αρης Φλώρος, Νίκος Δεκόλης και Στέφανος Σιαφάκας.

Επίσης το δικαστήριο απήλλαξε εξι από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v