Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Energean: Πέμπτη γεώτρηση στον Πρίνο

Σε πλήρη εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας. Την άνοιξη οι σεισμικές στα Ιωάννινα, αναμένει την υπογραφή της σύμβασης για την Αιτωλοακαρνανία. “Κανένα σχόλιο” η απάντηση για τη φερόμενη συνεργασία της με τη Repsol.

Energean: Πέμπτη γεώτρηση στον Πρίνο

Ξεκίνησε η πέμπτη γεώτρηση της Energean Oil & Gas στο πετρελαϊκό κοίτασμα του Πρίνου, από τις συνολικά 15 που έχει προγραμματίσει μέχρι το 2018 στο “οικόπεδο” της θαλάσσιας περιοχής της Καβάλας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil -θυγατρικής της Energean Oil & Gas- Δημήτρης Γόντικας, στη διάρκεια του συνεδρίου Athens Energy Forum και πρόκειται για τη γεώτρηση “PA-38” και έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων τεσσάρων στον “Πρίνο”.

Τα αποθέματα, ως γνωστόν, μετά και την επεξεργασία των 3D σεισμικών δεδομένων του καλοκαιριού του 2015 είναι περισσότερα από τα αρχικώς εκτιμηθέντα. Υπολογίζονται σε 40 εκατ. βαρέλια απολήψιμα.

Η πέμπτη γεώτρηση δεν έχει βγει ακόμη στην παραγωγή και πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Γόντικα, την περασμένη εβδομάδα. Ο Πρίνος, χάρη στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων που ξεκίνησε από το 2016 η εταιρία, έδωσε 1.280.000 βαρέλια πετρελαίου, όταν το 2015 ήταν στις 540.000. Δηλαδή η παραγωγή ανέρχεται σε περίπου 4.000 βαρέλια ημερησίως.

Η Energean Oil & Gas έχει θέσει ως επόμενο στόχο τη γεώτρηση στο κοίτασμα Έψιλον, και για τον λόγο αυτό έχει βγάλει σε διεθνή διαγωνισμό την κατασκευή εξέδρας. Την άνοιξη αναμένεται να πραγματοποιήσει τις σεισμικές έρευνες (2D) στο “οικόπεδο” των Ιωαννίνων, ενώ αναμένει και την υπογραφή της σύμβασης για εκείνο της “Αιτωλοακαρνανίας”. Πληροφορίες θέλουν την εταιρία να συζητά με τον ισπανικό κολοσσό Repsol για συνεργασία στις έρευνες των δύο προαναφερόμενων περιοχών, αν και στελέχη της αποφεύγουν να σχολιάσουν το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v