Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για τα 15.000 στρέμματα της Ζακύνθου

Την ακύρωση του συμβολαίου πώλησης 15.000 στρεμμάτων της Ζακύνθου σε εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τον εμίρη του Κατάρ ζητούν τοπικοί φορείς. Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπέβαλλαν οι αγοραστές και ο πωλητής.

Την επόμενη Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για τα 15.000 στρέμματα της Ζακύνθου

Ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη η εκδίκαση της υπόθεσης με την αγορά έκτασης 15.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο από εταιρεία που φέρεται να συνδέεται με τον εμίρη του Κατάρ καθώς το δικαστήριο δεν έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα τόσο των αγοραστών, όσο και του πωλητή κ. Γ. Χάρου για αναβολή της δίκης. Αντίστοιχο αίτημα αναβολής είχε υποβάλλει και η δικηγόρος που εκπροσωπούσε το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο έχει παρέμβει τους τελευταίους μήνες στη διαδικασία. Ωστόσο, η έδρα αποφάσισε τη συνέχιση της δίκης όπως ζητούσε η πλευρά της Μητρόπολης Ζακύνθου και των άλλων φορέων του νησιού οι οποίοι ζητούν την ακύρωση του συμβολαίου πώλησης.

Το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε αναβολή ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τη σπουδή που επέδειξαν τη Μεγάλη Πέμπτη του 2014 διάφορες κρατικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει η υπογραφή του επίμαχου συμβολαίου. Αγοραστής ήταν η εταιρεία Pimana, η οποία στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Al Rayan, εκπρόσωποι της οποίας δηλώνουν πως σχετίζεται με τον εμίρη του Κατάρ.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως οι αγοραστές, που υποστηρίζουν πως βασίστηκαν σε τοπογραφικά διαγράμματα και άλλα στοιχεία για την πραγματοποίηση της συναλλαγής, έχουν ήδη δεχτεί να... παραχωρούν τμήματα της έκτασης, με αποκορύφωμα τις διαρροές σύμφωνα με τις οποίες δεν διεκδικούν πλέον την παγκοσμίου φήμης παραλία Ναυάγιο. Το Ναυάγιο περιλαμβανόταν στην αρχική έκταση των 15.000 στρεμμάτων, όπως και κτήματα, σπίτια κ.λπ., με τους αγοραστές να δηλώνουν πως όποιος πάει και τους πείσει πως είναι ο ιδιοκτήτης, θα του παραχωρήσουν την αντίστοιχη έκταση!

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γαληνός Μπρης, με πόρισμα 27 σελίδων, έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα σε δέκα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη συναλλαγή. Πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς αλλά και εκπρόσωπο των αγοραστών, όμως μέχρι σήμερα η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Οσοι θεωρούν πως πρέπει να ακυρωθεί το συμβόλαιο, υποστηρίζουν πως οι αγοραστές απέκτησαν εκτάσεις που δεν ανήκουν στον πωλητή, τον κ. Γ. Χάρο. Ο τελευταίος στηρίζεται σε τίτλο της Ενετικής Δημοκρατίας, τον οποίο αμφισβητεί η Μητρόπολη Ζακύνθου και άλλοι φορείς του νησιού. Σήμερα, πάντως εξετάστηκε μόλις ένας μάρτυρας και η δίκη θα συνεχιστεί την άλλη Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v