Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρύθμιση για νομική βοήθεια σε δανειολήπτες με χαμηλα εισοδήματα

"Ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί νομική βοήθεια σε περισσότερες διαδικασίες, να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούμενων προσώπων προσαρμόζοντας τα προβλεπόμενα οικονομικά κριτήρια στην παρούσα συγκυρία της κρίση", επισήμανε ο Σταύρος Κοντονής.

Ρύθμιση για νομική βοήθεια σε δανειολήπτες με χαμηλα εισοδήματα

Μέτρα για την παροχή νομικής βοήθειας σε δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα, προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που θα καταρτιστεί προσεχώς.

Την πρόθεση της κυβέρνησης γνωστοποίησε στο πλαίσιο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών διαψεύδοντας ότι γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. "Σε αντίθεση με όσα συχνά, χωρίς βάση αλήθειας, επαναλαμβάνονται στη δημόσια σφαίρα, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ούτε έγινε ούτε γίνεται ούτε θα γίνει το 2017, οπότε όλα όσα ενίοτε αναπαράγονται ανεύθυνα από ΜΜΕ και πολιτικές δυνάμεις, αποτελούν ψεύδη που με σκοπιμότητα επιχειρούν την παραπλάνηση των πολιτών".

Ως προς την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι θα καταρτιστεί άμεσα προκειμένου να βελτιωθεί ο θεσμός της νομικής βοήθειας. Στόχος είναι, όπως είπε, να μπορέσουν πολίτες με χαμηλά εισοδήματα να ανταπεξέλθουν στα δικαστικά και εξωδικαστικά έξοδα.

Όπως διευκρίνισε ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί νομική βοήθεια σε περισσότερες διαδικασίες, να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούμενων προσώπων προσαρμόζοντας τα προβλεπόμενα οικονομικά κριτήρια στην παρούσα συγκυρία της κρίση, αλλά και να γίνει ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών διασφαλίζοντας τη συμμετοχή καταρτισμένων ανά αντικείμενο δικηγόρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v