Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανώνυμα» τα κουπόνια ενίσχυσης των κομμάτων για ποσά έως €50

Η Αρχή ενέκρινε το προσχέδιο του νομοσχεδίου το οποίο θα προβλέπει καθιέρωση της ανωνυμίας στα κουπόνια μέχρι του ποσού των 50 ευρώ, καθώς και ότι οι δωρεές πάνω από €500 θα πρέπει να γίνονται μέσω τραπεζας.

«Ανώνυμα» τα κουπόνια ενίσχυσης των κομμάτων για ποσά έως €50

Υπέρ της ανωνυμίας των κουπονιών για την στήριξη των πολιτικών κομμάτων, μέχρι του ποσού των 50 ευρώ , τάσσεται η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απαντώντας με γνωμοδότησή της σε σχετικό ερωτημα που απεστάλη από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ενόψει της κατάρτισης νομοσχεδίου για την αλλαγή της νομοθεσίας στην χρηματοδότηση των κομμάτων, τα συναρμόδια υπουργεία ζήτησαν γνωμοδότηση.

Η Αρχή ενέκρινε το προσχέδιο του νομοσχεδίου το οποίο θα προβλέπει καθιέρωση της ανωνυμίας στα κουπόνια μέχρι του ποσού των 50 ευρώ, καθώς και ότι οι δωρεές πάνω από 500 ευρώ θα πρέπει να γίνονται μέσω τράπεζας.

Σημειώνεται ότι επί του παρόντος, για όλα τα ποσά ειναι απαραίτητη η αναγραφή του ονοματεπώνυμου και του ΑΦΜ ή του αριθμού αστυνομικής ταυτότητας του δωρητή. Επίσης, υποχρεωτική τραπεζική συναλλαγή προβλέπεται για ποσά άνω των 1.500 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v