Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτηματολόγιο από τον ESM περιμένει η Αθήνα

«Θα επανενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του χρόνου» τα μέτρα για το χρέος, εκτιμά κυβερνητική πηγή. «Από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει», σημείωσε.

Ερωτηματολόγιο από τον ESM περιμένει η Αθήνα
Ερωτηματολόγιο από τον ESM αναμένει ενδεχομένως αύριο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου στη βάση συγκεκριμένων ερωτήσεων να γραφτεί η περιβόητη επιστολή Τσακαλώτου , με στόχο το «ξεπάγωμα» των βραχυχρόνιων μέτρων για το χρέος.

«Αυτοί θα γράψουν σε τι ανησυχίες θέλουν να απαντήσουμε και εμείς θα απαντήσουμε» ανέφερε πριν από λίγο κυβερνητική πηγή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν πρόκειται να συνδεθούν με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Έχει αποσυνδεθεί πλήρως», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το χρόνο επανενεργοποίησης των μέτρων για το χρέος, εκτίμησε ότι «θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του χρόνου».

Τουλάχιστον ενδιαφέρουσα είναι πάντως η επισήμανση της ίδιας πηγής σύμφωνα με την οποία «από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v