Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκαλυπτήρια για το Fund of Funds

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ και η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου. Υπογράφονται οι συμφωνίες για το Ταμείο Συμμετοχών και τη δανειοδότηση των συστημικών τραπεζών.

Αποκαλυπτήρια για το Fund of Funds

Δύο σημαντικές συμφωνίες, που σε ένα μεγάλο βαθμό θα διευκολύνουν την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπογράφονται σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της αρμόδιας επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνας Κρέτσου και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ. Παράλληλα, η κ. Κρέτσου, θα επιθεωρήσει και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Η πρώτη συμφωνία αφορά τη σύσταση του Ταμείου Συμμετοχών (Fund of Funds) το οποίο με αρχικό κεφάλαιο ύψους 260 εκατ. ευρώ προερχόμενα κατά 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και κατά 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), φιλοδοξεί να καλύψει μέρους του χρηματοδοτικού κενού που αντιμετωπίζει το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Προσδοκία του οικονομικού επιτελείου, είναι τα κεφάλαια αυτά να αυξηθούν σημαντικά με τη συμμετοχή στο ταμείο, θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά τη δανειοδότηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από την ΕΤΕπ, προκειμένου να καλύψουν τη συμμετοχή τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία που δημιουργεί το ΕΤΕΑΝ, αλλά και σε διάφορα άλλα προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα με την υπογραφή των συμφωνιών, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, καθώς η κ. Κρέτσου, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, τόσο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v