Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες για χορήγηση 1 δισ. ευρώ

Την Πέμπτη υπογράφεται η σχετική συμφωνία, παρουσία του πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Στην ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα διατεθεί η πρόσθετη ρευστότητα.

Συμφωνία ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες για χορήγηση 1 δισ. ευρώ

Ρευστότητα ύψους ενός δισ. ευρώ πρόκειται να απελευθερώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Η σχετική συμφωνία προγραμματίζεται να υπογραφεί μεθαύριο Πέμπτη, σε παράλληλη εκδήλωση με αυτή της ίδρυσης του Ταμείου Συμμετοχών (Fund of Funds).

Η δανειοδότηση των συστημικών τραπεζών από την ΕΤΕπ, η οποία θα φέρει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα κατευθυνθεί σε προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της συμμετοχής τους στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ, όπως π.χ. το ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να συμμετάσχουν με το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, καθώς ανάλογη είναι και η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο πλαίσιο της «συνεπένδυσης» 1:1.

Στην υπογραφή της συμφωνίας θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ καθώς και η αρμόδια επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v