Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλες εκπτώσεις στο διαγωνισμό για την κτηματογράφηση

Σε επίπεδα υψηλότερα του 35% - 40% κινούνται οι περισσότερες εκπτώσεις. Υποβλήθηκαν συνολικά 111 προσφορές από 24 υποψηφίους αναδόχους. Η συνολική αξία των διαγωνισμών ανέρχεται στα 465,1 εκατ. ευρώ.

Μεγάλες εκπτώσεις στο διαγωνισμό για την κτηματογράφηση

Από εκπτώσεις που ξεκινούν από 15,01% και φτάνουν το 55,51% συνοδεύονται οι προσφορές που υποβλήθηκαν για τις 26 από τις 32 συμβάσεις κτηματογράφησης που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Οι περισσότερες εκπτώσεις κινούνται, πάντως, σε επίπεδα άνω του 35% - 40% με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνονται, εκ του αποτελέσματος, οι καταγγελίες όσων υποστήριζαν πως στον πρώτο διαγωνισμό (που ακυρώθηκε παρά τις πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων) είχε υπάρξει «δάκτυλος» ώστε οι εκπτώσεις να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα.

Σχετική καταγγελία είχε υποβάλλει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ισπανικός όμιλος που διεκδίκησε κάποιους από τους διαγωνισμούς κτηματογράφησης στον πρώτο διαγωνισμό.

Τότε, πάντως, εκπρόσωποι των εταιρειών κτημαγογράφησης υποστήριζαν πως οι χαμηλές εκπτώσεις είχαν κατατεθεί εκεί όπου δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Στο νέο διαγωνισμό φαίνεται πως υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός, ενώ είχαν υποβληθεί συνολικά 111 προσφορές από 24 υποψηφίους αναδόχους.

Η διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ, που προωθεί το μεγάλο πακέτο διαγωνισμών (ΚΤΙΜΑ-16), συνολικού ύψους 465,1 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε πως η επιλογή των εταιρειών / κοινοπραξιών που θα αναλάβουν τις συμβάσεις τελεί «υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης του ελέγχου του παραδεκτού των οικονομικών προσφορών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών».

Πως κινήθηκαν οι εκπτώσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v