Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για Βατοπέδι προτείνει η εισαγγελέας

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αθωωθούν από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν καθώς όπως είπε δεν υπήρχε δόλος και εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές.

Απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων για Βατοπέδι προτείνει η εισαγγελέας
Την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων στην υπόθεση του Βατοπεδίου εισηγήθηκε στην πρότασή της προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας Βασιλική Κρινά.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αθωωθούν από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν -απιστία, απάτη, ψευδορκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- καθώς, όπως είπε, δεν υπήρχε δόλος και εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές.

Αναφερόμενη στον ηγούμενο Ευφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, είπε «οι επαφές τους με τους κατηγορούμενους δεν αποδεικνύουν ότι τους εξώθησαν στην τέλεση αξιόποινων πράξεων. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγκριτοι επιστήμονες δέχτηκαν να μειώσουν την περιουσία του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος».

Αναφερόμενη εν γένει στην υπόθεση, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι «δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα. Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορούμενων στοιχειοθετεί αξιόποινες πράξεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v