Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς όφελος της Ελλάδας η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη, λένε οικονομολόγοι

Οι αποφάσεις του Εurogroup δεν είναι αρκετές για να καταστεί βιώσιμο το χρέος, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να ωθήσει την ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει ελληνικό χρέος, εκτιμούν οικονομολόγοι.

Προς όφελος της Ελλάδας η πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη, λένε οικονομολόγοι

Η πολιτική αβεβαιότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει στο πρόγραμμά της το ελληνικό χρέος, υποστηρίζει ο Florian Baier, οικονομολόγος στη Fathom Consulting.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Εurogroup της Δευτέρας, ο ειδικός υπογράμμισε πως «κατά την άποψή μας, η συμφωνία δεν είναι αρκετή για να φέρει το ελληνικό δημόσιο χρέος σε μια βιώσιμη βάση, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να σημαίνει πως η ΕΚΤ θα ενδιαφερθεί να περιλάβει το ελληνικό χρέος (έπειτα από μια επιτυχή δεύτερη αξιολόγηση) στο QE».

«Η ευρύτερη εικόνα ωστόσο είναι το ΔΝΤ, αυτό είναι το κρίσιμο για την Ελλάδα. Δηλαδή, η διατήρηση πολιτικής στήριξης από τη Γερμανία και την Ολλανδία είναι πολύ σημαντική, με τις εκλογές που πλησιάζουν τον επόμενο χρόνο και στις δύο χώρες», πρόσθεσε ο Baier.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v