Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχεται νέος γύρος επενδύσεων στην Τουρκία

Ενας νέος γύρος επενδυτικών πρωτοβουλιών στην αγορά της Τουρκίας προετοιμάζεται από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Μετά την επένδυση της Εθνικής, από την οποία έρχονται ενθαρρυντικά μηνύματα, πληροφορίες αναφέρουν ενδιαφέρον από MPB, Tράπεζα Πειραιώς.

Έρχεται νέος γύρος επενδύσεων στην Τουρκία
Ενας νέος γύρος επενδυτικών πρωτοβουλιών στην αγορά της Τουρκίας προετοιμάζεται από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού κ.Κ.Καραμανλή σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο αυτούς τους σχεδιασμούς, με την Χαλκόρ να κάνει το πρώτο βήμα ανακοινώνοντας τη προηγούμενη εβδομάδα την εξαγορά ομοειδούς τουρκικής επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα που έρχονται από την επένδυση της Εθνικής στην Finansbank είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, με την ελληνική πλευρά να δηλώνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη από την πρόοδο που έχει γίνει στο κομμάτι της ομογενοποίησης της τουρκικής τράπεζας στους κόλπους του ελληνικού ομίλου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης από την πλευρά της ΕΤΕ στην ποιότητα της διοικητικής δομής της Finansbank, η οποία ήταν σαφώς ανώτερη της αναμενόμενης.

Ολα αυτά δείχνουν να ανοίγουν τον δρόμο και σε νέες τραπεζικές επενδύσεις. Οι πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι την γειτονική αγορά επανεξετάζει η ΜΒΡ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς ποτέ δεν εγκατέλειψε τα σχέδια για την απόκτηση παρουσίας ”απέναντι”.

Γ.Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v