Βουλγαράκης: Σε 50 ημέρες τα νεότερα για λιμάνια

Σε περίπου 50 ημέρες θα υπάρξει αποτέλεσμα στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ιδιώτες, σημείωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε περίπου 50 ημέρες θα υπάρξει αποτέλεσμα στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ σε ιδιώτες, σημείωσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός ”είναι μια εξαιρετικής σημασίας μεταρρύθμιση, η οποία βάζει την Ελλάδα σ’ αυτό ακριβώς το επίκεντρο. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Σε περίπου 50 ημέρες θα υπάρξει το αποτέλεσμα. Είναι ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός”.

Αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι είναι κατοχυρωμένα. ”Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα, ούτε θέσεις εργασίας, ούτε εργασιακά δικαιώματα. Αντιθέτως, μιλάμε για μετατάξεις, για εθελούσια έξοδο, για συμμετοχή των εργαζομένων στην υπεραξία, με παραχώρηση κάποιων μετοχών. Άρα λοιπόν, μιλάμε για πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων και, ταυτόχρονα, τη συμμετοχή της χώρας στο τεράστιο κεφάλαιο των διεθνών μεταφορών μέσω της θάλασσας”, τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v