Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι «ψάχνει» ο Κυριάκος στα Βαλκάνια

Σε Βουλγαρία και Σερβία ο πρόεδρος της ΝΔ. Οι προκλήσεις και οι συμμαχίες, ο γεωπολιτικός παράγοντας και η οικονομία. Επιμένει η Πειραιώς για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ξεκίνησε η καμπάνια για την Κάρτα Μέλους του κόμματος.

Τι «ψάχνει» ο Κυριάκος στα Βαλκάνια

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βαλκανική χερσόνησο και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία και τη Σερβία, σε ένα «διάλειμμα» από τις εσωτερικές υποχρεώσεις του και τη σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι οι εκλογές και η νίκη του κόμματός του δεν είναι μακριά, αναζητεί συμμαχίες και εκτός συνόρων, σε μια περίοδο μάλιστα εξαιρετικά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα.

Την ώρα που Τουρκία και Αλβανία συνεχίζουν τις προκλήσεις τους σε βάρος της χώρας μας, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να... απαντήσει με τις υψηλές επαφές του σε δύο άλλες -πιο φιλικές στην Ελλάδα- χώρες, με κοινό θρήσκευμα αλλά και ιδιαίτερες σχέσεις σε οικονομικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις δύο χώρες με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στο εξωτερικό και στους οποίους θα επαναλάβει τις θέσεις της ΝΔ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη μείωση της φορολογίας, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και τα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.

Προτάσεις που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει και κατά τις επαφές του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, αντίστοιχα, τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαφ Νίκολιτς, τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Το διπλό αυτό ταξίδι στο εξωτερικό δεν θα είναι το μοναδικό εκτός συνόρων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς για τα μέσα Δεκεμβρίου έχει προγραμματίσει να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκεί αναμένεται να έχει τετ α τετ με την Άγκελα Μέρκελ, καθώς και με άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Δεν αντέχει»

Στη ΝΔ επιμένουν στην άμεση προσφυγή στις κάλπες, αφού -όπως υποστηρίζουν- η Ελλάδα έχει ανάγκη από «μια ικανή και ισχυρή κυβέρνηση που θα δώσει αξιοπιστία στη χώρα». Δηλώνουν δε βέβαιοι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντέχει να εξαντλήσει την τετραετία. «Αντί να επιρρίπτει τις ευθύνες του στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη δική του ανικανότητα, η οποία σε συνδυασμό με τις ιδεοληψίες του τον οδήγησε στη σημερινή -πολιτικά δυσχερή για τον ίδιο αλλά τραγική για τη χώρα- κατάσταση, η μόνη έντιμη επιλογή που έχει είναι να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. Θα είναι μια απόφαση λυτρωτική για τη χώρα αλλά και για τον ίδιο», τονίζουν κομματικές πηγές.

Την ίδια ώρα, με υψηλές προσδοκίες ξεκίνησαν στην αξιωματική αντιπολίτευση την καμπάνια για την Κάρτα Μέλους του κόμματος. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στη διαδικασία αναδιοργάνωσης της ΝΔ, με πρώτη προτεραιότητα να μπει τάξη στα οικονομικά της παράταξης και απευθύνεται, όπως τονίζει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε όλη την κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ευελπιστεί πολλά σε αυτή την πρωτοβουλία, με την οποία θέλει να καλύψει σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων του κόμματος.

Απαντώντας μάλιστα στα σχετικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, προσδιόρισε σε αυτό το σημείο τη «διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς τα δικά μας λάθη τα αναγνωρίζουμε και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα δικά του λάθη -που κοστίζουν και κάποια δισεκατομμύρια- τα φορτώνει στους πολίτες και μετά κλαίγεται πετώντας τις ευθύνες πάντα σε άλλους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v