Ποιες εταιρίες διακρίθηκαν στα Greek Exports Awards 2016

Το Gold βραβείο της κορυφαίας εξαγωγικής εταιρίας έλαβε η ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. Top Export Manager of the Year βραβεύτηκε ο κ. Δημήτριος Ηλιόπουλος, Business Development Manager της ΕΤΕΜ. Ολα τα ονόματα.

Ποιες εταιρίες διακρίθηκαν στα Greek Exports Awards 2016

Με σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 η απονομή των βραβείων «Greek Exports Awards 2016».

Ο θεσμός «Greek Exports Awards 2016» που διοργάνωσαν για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Media S.A. συμβάλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της εξαγωγικής βάσης αναδεικνύοντας τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Η ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. κέρδισε το Gold βραβείο, Top Greek Export Company στην κατηγορία Special Awards των Greek Exports Awards 2016, διάκριση που της εξασφαλίζει, επίσης, το διαβατήριο για συμμετοχή στο πανευρωπαϊκής εμβέλειας forum που θα πραγματοποιηθεί το 2017 στη Γερμανία, από τον Σύνδεσμο Γερμανικών Εισαγωγέων.

Τιμητική διάκριση Honorary Export Distinction, απονεμήθηκε στον κ. Δημήτριο Μπακατσέλλο, Πρόεδρο του Ελληνικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), για τη πολύτιμη συμβολή του στον τομέα των εξαγωγών.

Επίσης, ως Top Export Manager of the Year βραβεύτηκε ο κ. Δημήτριος Ηλιόπουλος, Business Development Manager της ΕΤΕΜ, ο οποίος εξασφάλισε την επιτυχή είσοδό της ΕΤΕΜ στην αγορά των ΗΠΑ, την επέκταση της δραστηριοποίησης στην αγορά του Καναδά & τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ασίας

Η ανάδειξη των νικητών πραγματοποιήθηκε μέσω ψηφοφορίας της 11μελούς Επιτροπής και του κοινού (πάνω από 12.000 άτομα). Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων σε 13 συνολικά κατηγορίες:

Α. TOP EXPORT COMPANIES

1ο. Top Industrial Export Company
BRONZE ALUMINCO SA
SILVER ALFA - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ
SILVER SYCHEM SA
GOLD AKROLITHOS S.A.
GOLD HELESI S.A.
GOLD SEPTONA S.A.
GOLD SIAMIDIS S.A.
GOLD ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
GOLD ΣΥΣΤΗMATA SUNLIGHT Α.Β.Ε.Ε.

2ο. Top Services Export Company
BRONZE ICAP GROUP
SILVER DK CONSULTANTS
SILVER EWORX SA
SILVER INTELLI SOLUTIONS Α.Ε.
GOLD EULER HERMES HELLAS S.A.
GOLD SALFO & ASSOCIATES S.A.

3ο Top Trading Export Company
BRONZE MANZARI GROUP S.A.
SILVER ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ Α.Ε.Ε.Β.Ε - CRETAN OLIVE MILL

4ο Top Manufacturing Export Company
BRONZE GAUZER (ΑΦΟΙ ΞΕΝΟΥ)
SILVER ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.
GOLD KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.

5ο Top Newly Established Export Company
GOLD OLYMPIAN GREEN INTERNATIONAL S.A.

Β. TOP EXPORT BRANDS

1ο Top Branded Export Product
SILVER CRYSTALINE (ALUMINCO SA)
SILVER ΦΕΤΑ ΔΩΔΩΝΗ (ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε)
GOLD OLY OIL (OLYMPIAN GREEN INTERNATIONAL S.A.)
GOLD SNAILS (SAFE N BEAUTIFUL)
GOLD BABYLINO SENSITIVE (ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.)

2ο Top Export Company Brand
SILVER ALFA - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ
GOLD ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ A.E. - Α.Β.Γ.Η.

3ο Top Export Packaging
BRONZE LAVISH HAIR CARE
GOLD STELLA MARE FISHERIES

Γ. TOP EXPORT ASSISTANCE COMPANIES

1ο Top Export Assistance Application / IT System
SILVER CONNECTICORE
SILVER ICAP GROUP
GOLD EXPORTS MANAGER

2ο Top Export Insurance Partner
SILVER COFACE
GOLD EULER HERMES HELLAS S.A.

3ο Top Export Consultant
SILVER A BIT OF GREECE
GOLD DK CONSULTANTS

Δ. SPECIAL AWARDS:

Top Innovation in Exports
SILVER ΠΑΛΟ ΕΠΕ
GOLD ΣΥΣΤΗMATA SUNLIGHT Α.Β.Ε.Ε.

Top Greek Export Company 2016
BRONZE ALFA - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ
SILVER AKROLITHOS S.A.
SILVER KLEEMANN HELLAS ΑΒΕΕ
SILVER SEPTONA ABEE
SILVER SIAMIDIS SA
SILVER ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε
SILVER ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
SILVER ΣΥΣΤΗMATA SUNLIGHT

GOLD ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής της ETHOS MEDIA SA, δήλωσε: «Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι ο θεσμός συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά. Στόχος παραμένει η επιβράβευση των εταιρειών, έτσι ώστε να συνεχίζουν το ιδιαίτερα σημαντικό τους έργο που συμβάλλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας».

Χαιρετισμό απεύθυνε, επίσης, ο κ. Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α' & Πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) τονίζοντας: «Κάθε ελληνικό προϊόν που εξάγεται δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας στη δύσκολο περίοδο που διανύει τα τελευταία χρόνια».

Στην κεντρική ομιλία του με θέμα: «Προκλήσεις για την Ανάπτυξη μιας Εξωστρεφούς Ελληνικής Οικονομίας» o Kαθηγητής του τμήματος Marketing & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κ. Γεώργιος Αυλωνίτης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι εξαγωγές είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Εξωστρέφεια της οικονομίας σημαίνει εξαγωγές, τουρισμός και άμεσες ξένες επενδύσεις. Εάν θέλουμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της οικονομίας της χώρας μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ολοκληρωμένα με την ίδρυση μίας ενιαίας κυβερνητικής αρχής που θα είναι υπεύθυνη για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας ως σύνολο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v