Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον αντιπολιτευτικό τόνο δίνει στους βουλευτές του ο Μητσοτάκης

Τι θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το μήνυμα προς τα στελέχη του και το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης. Η αξιολόγηση, το θετικό γαλάζιο αφήγημα και οι... κάλπες.

Τον αντιπολιτευτικό τόνο δίνει στους βουλευτές του ο Μητσοτάκης

Τις αναγκαίες κατευθύνσεις όσον αφορά στην ακολουθούμενη αντιπολιτευτική τακτική αναμένεται να δώσει στους βουλευτές της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με φόντο και το νέο οργανόγραμμα του κόμματος.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τόσο στο ζήτημα της οικονομίας και την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση όσο και στα εθνικά θέματα με κυρίαρχα το Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις Ερντογάν, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συντηρήσει τους πολύ υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης και θα επαναλάβει με έμφαση το αίτημά του για εκλογές. Η ομιλία του ενώπιον των βουλευτών, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, θα είναι άκρως πολιτική και θα απευθύνεται παράλληλα και στους πολίτες, στους οποίους θα θέσει εμμέσως μια σειρά διλημμάτων και συγκρίσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει την ανησυχία του για τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαφαινόμενη καθυστέρησή της, καθώς και γενικότερα τον πολύ αργό κυβερνητικό βηματισμό, ο οποίος σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα και την έξοδο στις αγορές.

Ταυτόχρονα, θα καταγγείλει τον πρωθυπουργό ότι «έχει το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στο εσωτερικό του κόμματός του», αφήνοντας τη χώρα στο έλεος του Θεού. Το κόστος παραμονής της κυβέρνησης, θα πει, «είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος των εκλογών» και υπό αυτό το πρίσμα θα αναφερθεί και στο «ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο πρόγραμμα» το οποίο ανακοινώνεται σταδιακά στην κοινωνία.

«Ο πολίτης πρέπει να αξιολογήσει σε ποια κατάσταση είναι σήμερα η χώρα και σε ποια παλαιότερα, πριν δύο χρόνια», σημειώνει συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας το τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις, μείωση φόρων, θέσεις εργασίας», όπως το έχει ανακοινώσει στη ΔΕΘ. Στόχος της ΝΔ, όπως θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να πείσει, τόσο τους πιστωτές όσο και τους Έλληνες πολίτες, ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το κόμμα του είναι απολύτως αναγκαίες για να γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία. Κάτι για το οποίο, θα συνεχίσει, «ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα αναξιόπιστος».

«Στενό μαρκάρισμα»

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει την ανάγκη μιας κοινωνικής και πολιτικής πανστρατιάς στην οποία θα ηγηθεί η ΝΔ. Ενός νέου πατριωτισμού, ο οποίος θα είναι το αντίδοτο στον «λαϊκίστικο εθνικισμό, που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή».

Όσον αφορά στο εσωκομματικό τοπίο και στον πρόσφατο δομικό ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει τη μεγάλη αναπροσαρμογή των ρόλων των βουλευτών του και το «στενό μαρκάρισμα» που θα απαιτεί πλέον για καθένα από τα κυβερνητικά στελέχη. Θα εκφράσει δε την αισιοδοξία του πως η νέα εσωκομματική δομή θα κάνει πιο αποτελεσματική την αντιπολιτευτική δράση της ΝΔ, αξιοποιώντας «με πολλή δουλειά, το καλό κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία».

Θα φροντίσει πάντως να στείλει και το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας και αυταρέσκειας, ενώ θα επαναλάβει ότι οι παρούσες αναθέσεις σε συγκεκριμένα πόστα δεν σημαίνουν τίποτε για τη μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπου το σχήμα θα είναι πιο μικρό και ευέλικτο, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v