Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: «Κακή υπηρεσία» στην Ελλάδα η ελάφρυνση χρέους

"Οποιος λέει ότι 'θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας' προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία", είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη γερμανική Neue Presse.

Σόιμπλε: «Κακή υπηρεσία» στην Ελλάδα η ελάφρυνση χρέους

Η χορήγηση μιας ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για τη χώρα, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα Neue Presse. 

"Οποιος λέει ότι 'θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας' προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία (disservice)", είπε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. 

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στις αρχές Δεκεμβρίου. Οπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τραπέζι της συνεδρίασης θα τεθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος το 2018.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση από την Αθήνα να βρεθεί βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, με ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

O εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως το Βερολίνο λαμβάνει υπόψη την τοποθέτηση του προέδρου Ομπάμα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αλλάζει η θέση του Βερολίνου. «Λαμβάνουμε υπόψη ότι ο Μπάρακ Ομπάμα επισήμανε τη σημασία της ελάφρυνσης του χρέους. Το Eurogroup συμφώνησε το Μάιο σε ένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα αυτό, όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και αργότερα το 2018 για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v