Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργασιακό: Αντίθετη η κυβέρνηση σε αύξηση ομαδικών απολύσεων

Στην πρώτη συνάντηση με τους δανειστές η Εφη Αχτσιόγλου υποστήριξε τις θέσεις της κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Εργασιακό: Αντίθετη η κυβέρνηση σε αύξηση ομαδικών απολύσεων

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των δανειστών κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά όπως αυτές είχαν καταγραφεί στο υπόμνημα που τελικά δεν εστάλη στους εκπροσώπους των θεσμών λόγω της αλλαγής της ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνίδα υπουργός υποστήριξε τις θέσεις της κυβέρνησης για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις και εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρες συμβατό με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωση. Το ίδιο μάλιστα στέλεχος επισήμανε ότι οι θεσμοί άκουσαν, αύριο θα υπάρξει συνέχιση των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο με τα τεχνικά κλιμάκια και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v