Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινούν σήμερα τα γαλάζια... φροντιστήρια

Αρχίζει η λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ. Ο στόχος της πρωτοβουλίας, οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι, οι δάσκαλοι και τα διδασκόμενα μαθήματα. Τα δύο στοιχήματα Μητσοτάκη στην... μετα ΕΣΡ εποχή. Επιμονή στις πρόωρες κάλπες.

Ξεκινούν σήμερα τα γαλάζια... φροντιστήρια

Έτοιμοι για το πρώτο τους... μάθημα είναι τα 45 περίπου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που  εγκαινιάζουν τη νέα πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Πρόκειται για μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, επικεφαλής των γραμματειών και αυτοδιοικητικούς οι οποίοι θα εκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν πειστικά τον πολιτικό τους λόγο και να έχουν μια κοινή, ενιαία φωνή στις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Το ρόλο των δασκάλων έχουν επιφορτιστεί πανεπιστημιακοί και έμπειροι επαγγελματίες από τους χώρους της στρατηγικής και της επικοινωνίας, ενώ την ευθύνη του προγράμματος έχει ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου, υπό την εποπτεία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος διεξάγεται σήμερα και αύριο στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ επί της οδού Πειραιώς και θα συνεχιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στον ίδιο χώρο. Θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη, ενώ από αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει νέος κύκλος σπουδών και πάλι στην πρωτεύουσα. Οι εκπαιδευτικές ενότητες που θα διδαχθούν στα γαλάζια στελέχη είναι η οικονομία, τα εθνικά θέματα και η ιδεολογική φυσιογνωμία, η ηγεσία και η στρατηγική.

Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι, μέσω της Ακαδημίας, να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη, να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Εκτός από τις κλασικές παρουσιάσεις, όπου είναι δυνατόν, η διαδικασία θα είναι διαδραστική και θα ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους, όπως προσομοιωτικές διδασκαλίες και παιχνίδια ρόλων που βοηθούν στην εμπέδωση των γνώσεων, αλλά και στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων. Πρόκειται για μία από τις μεθόδους μετατροπής της ΝΔ σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα, όπως το οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το έχει προσδιορίσει πριν καν κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Αναπτυξιακές προτεραιότητες

Την ίδια στιγμή, στην... μετά ΕΣΡ εποχή (αν και οι κόντρες για το θέμα εξακολουθούν να είναι έντονες), ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει δύο βασικά στοιχήματα, την  επιστροφή της ατζέντας σε θέματα οικονομίας και καθημερινότητας του πολίτη, καθώς και το άνοιγμα σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ. Κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη εντός της εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του κόμματός του, καλώντας τους πολίτες να σκεφθούν «πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν: α. μειώναμε φόρους και εισφορές, β. δημιουργούσαμε ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, γ. μειώναμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το κράτος, και δ. ταυτόχρονα εξασφαλίζαμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

Είναι η τετράδα των προτάσεων τις οποίες θα επιμείνει να επαναλαμβάνει εμφατικά στον δημόσιο λόγο του, επιχειρώντας παράλληλα συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση. Δεδομένο θεωρείται εξάλλου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ θα επιμείνουν στην ανάγκη να στηθούν πρόωρες κάλπες.

«Ο κυριότερος λόγος που ζητάμε εκλογές», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης, «είναι διότι με τον κ. Τσίπρα στην εξουσία, λόγω της λανθασμένης πολιτικής που έχει ακολουθήσει, η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της στους διεθνείς επενδυτές. Δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές. Και άρα, οδεύει σε μια μεγάλη ιστορική αποτυχία. Αυτήν θέλουμε να προλάβουμε και για αυτό ζητάμε εκλογές», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η παράταξη του, ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα (βάσει δημοσκοπήσεων), πρέπει να εκπέμπει σοβαρότητα, να διακρίνεται από μέτρο στη συμπεριφορά της και να μην εκπέμπει την παραμικρή αλαζονεία. Ειδικά το τελευταίο, το θεωρεί χρέος όλων των στελεχών, καθώς, σύμφωνα με συνεργάτη του, «η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και αυταρχισμό που παραπέμπει σε σύστημα υπό κατάρρευση». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v