Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Καθαρό διάδρομο για χρέος θέλουν ΔΝΤ και κυβέρνηση

«Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου είναι τι ελάφρυνση χρέους πρόκειται οι Ευρωπαίοι να κάνουν και τώρα και στο μέλλον», υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Τσακαλώτος: Καθαρό διάδρομο για χρέος θέλουν ΔΝΤ και κυβέρνηση
«Το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν έναν καθαρό διάδρομο για το πώς θα πορευτεί η Ελλάδα και το πώς θα βγει από το πρόγραμμα το 2018», αναφέρει σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Συστατικό στοιχείο αυτού του διαδρόμου είναι τι ελάφρυνση χρέους πρόκειται οι Ευρωπαίοι να κάνουν και τώρα και στο μέλλον», προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.

Σημειώνεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τ. Ράις επανέλαβε τη θέση για πρόγραμμα που θα βάζει στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ άφησε να φανεί ότι η μείωση του χρέους αντισταθμίζει την ανάγκη για νέα μέτρα.

Δεν ζητούμε περισσότερα μέτρα και περισσότερη λιτότητα, τόνισε ο κ. Ράις.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε απαντώντας σε ερώτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, πως θέση του Ταμείου είναι ότι η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να συνδεθεί με όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις». Τόνισε όμως ότι απαιτείται να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους.

Επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα χρέους (DSA) στο πλαίσιο της έκθεσης για την οικονομία (άρθρο 4).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v