Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ζητά δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση του νόμου για άδειες

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τονίζουν στελέχη της ΝΔ. Υπογραμμίζουν πως η ΝΔ δεν θα αλλάξει στάση ενόψει της αυριανής νέας Διάσκεψης των Προέδρων, εφόσον η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

ΝΔ: Ζητά δέσμευση Τσίπρα για κατάργηση του νόμου για άδειες

Επιμένει η ΝΔ στην ανάγκη κατάργησης του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί για την κατάργησή του.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα στη Βουλή ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας διεμήνυσαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί για τη συγκρότηση του ΕΣΡ» και δεν θα αλλάξει στάση ενόψει της αυριανής νέας Διάσκεψης των Προέδρων, εφόσον η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να αποδείξει ότι δεν θέλει ένα ακόμα ναυάγιο. Να δεσμευτεί δια του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα καταργήσει το άρθρο 2Α και τον αριθμό 4 και θα συμβάλει στο ΕΣΡ με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η αποτυχία στη συγκρότηση ΕΣΡ δεν οφείλεται στη ΝΔ αλλά στους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης», τόνισαν τα δύο γαλάζια στελέχη, υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση του ΕΣΡ από τον Νίκο Παππά ήταν μέρος του ενσυνείδητου σχεδίου της κυβέρνησης για να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπως αποδείχθηκε και από την υπόθεση Καλογρίτσα.

Το αδιέξοδο, λένε στη ΝΔ, «είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία με τις τροπολογίες που κατέθεσε δείχνει ότι επιθυμεί να συγκροτήσει ΕΣΡ που θα κάνει ό,τι του ζητά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v