Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή αύξηση 0,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Σεπτεμβρίου 2016 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ενώ ο εποχικά διορθωμένος δείκτης υποχώρησε κατά 1,8% έναντι του Αυγούστου.

Οριακή αύξηση 0,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Ελαφρώς ενισχυμένος εμφανίζεται ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Σεπτεμβρίου 2016 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2015, έναντι αύξησης 3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015, σημείωσε άνοδο 1,8%, έναντι βελτίωσης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2015 προς το 2014.

Ωστόσο, ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Σεπτεμβρίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2016, υποχώρησε κατά 1,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο οφείλεται στην υποχώρηση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων κατά 15%, στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 2,2%, στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 2,8% και στην υποχώρηση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1%.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v