Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το θρίλερ για την Εθνική Τράπεζα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ για τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα. Πίεση προς τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να υποβάλει παραίτηση ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κόντρας για τη νέα διοίκηση.

Συνεχίζεται το θρίλερ για την Εθνική Τράπεζα

Παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ με θέμα τις εξελίξεις στην τράπεζα μετά την εκλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ., κόντρα στη βούληση του Ταμείου και μεγαλύτερου μετόχου της τράπεζας.

Η συζήτηση, αναφέρουν πρώτες πληροφορίες ήταν έντονη. Κατά ορισμένες πηγές το ΤΧΣ ζητά την παραίτηση του Λ. Φραγκιαδάκη ως «αναγκαίο όρο» για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μην οδηγηθεί το θέμα σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση. Αλλοι περισσότερο ήπιοι τάσσονται υπέρ μιας ταυτόχρονης απόσυρσης του Π. Θωμόπουλου και του Δ, Τσιτσιράγκου και επανεκκίνηση της διαδικασίας εξεύρευσης προέδρου.

Αύριο θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ (προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η ώρα έναρξης), η οποία θα λάβει ή θα επικυρώσει τις τελικές αποφάσεις του Ταμείου για το θέμα της Εθνικής. 

Να σημειωθεί ότι το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου αποτελείται από 9 μέλη, 4 Έλληνες και 5 ξένους. Στους Έλληνες περιλαμβάνονται ο πρόεδρος Γ. Μιχελής, ο απερχόμενος Διευθύνων Συμβουλος Χριστόφορος Στράτος, ο εκπρόσωπος της ΤτΕ Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Κερασίνα Ραυτοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v