Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Δ. Παπαδημητρίου παραδόθηκε η γ' εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Σήμερα το μεσημέρι η εργαλειοθήκη παραδόθηκε από τον αναπληρωτή γ.γ. του Οργανισμού κ. Ρ. Ταμάκι στον νέο υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου καθώς και στον απελθόντα Γ. Σταθάκη. Τι δήλωσε ο γ.γ. του Οργανισμού και ο απερχόμενος υπουργός.

Στον Δ. Παπαδημητρίου παραδόθηκε η γ εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ

Αγώνα δρόμου για την υιοθέτηση των 356 συστάσεων του ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της γ' εργαλειοθήκης καλείται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση.

Σήμερα το μεσημέρι η εργαλειοθήκη παραδόθηκε από τον αναπληρωτή γ.γ. του Οργανισμού κ. Ρ. Ταμάκι στον νέο υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου καθώς και στον απελθόντα Γ. Σταθάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, πλέον η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα τιτάνιο έργο, για την απλοποίηση και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους τομείς που περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη.

Ο κ. Σταθάκης αποσαφήνισε ότι η εργαλειοθήκη αυτή συμβάλλει στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, στη μείωση των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός ότι στη συγγραφή αυτής της εργαλειοθήκης συνέβαλαν και οι κοινωνικοί εταίροι, κάτι που σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό φέρει και την έγκρισή τους.

Στην ανάγκη υιοθέτησης των συστάσεων στάθηκε από την πλευρά του ο γ.γ. του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι η εργαλειοθήκη θα συμβάλει στην καταπολέμηση των περιττών περιορισμών, στη μείωση των τιμών, στη βελτίωση της ποιότητας των αγαθών και υπηρεσιών και τελικά στην προστασία του καταναλωτή.

Η σύνταξη της γ' εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ στοίχισε 1,3 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολό τους προήλθαν από πόρους της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v