Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδημητρίου: Πρώτος στόχος οι επενδύσεις εντός ευρώ

«Ημουν ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί λένε πολλά. Όταν όμως καλούνται να υλοποιήσουν πρόγραμμα, διαπιστώνουν ότι κάποια πράγματα μπορεί και να είναι λάθος», είπε ο νέος υπουργός Οικονομίας για τις θέσεις του εκτός ευρώ. Ποιοι κλάδοι μπορούν να φέρουν επενδύσεις.

Παπαδημητρίου: Πρώτος στόχος οι επενδύσεις εντός ευρώ

Η προσέλκυση επενδύσεων εντός του πλαισίου του ευρώ και εντός του ασφαλούς περιβάλλοντος της ΕΕ αποτελεί τον πρώτο στόχο του νέου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα κομβικό το υπουργείο, ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και σκιαγράφησε ότι στο επόμενο διάστημα θα κινηθεί εντός του πλαισίου που διαμόρφωσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή ωστόσο που δήλωνε ότι θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή, απέταξε τον τίτλο του πολέμιου του ευρώ, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Εγώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα. Όταν όμως έρχεται η στιγμή να υλοποιήσουν πρόγραμμα, διαπιστώνουν ότι κάποια πράγματα που έχουν πει, μπορεί και να είναι λάθος».

Επ' αυτού σημείωσε επίσης ότι η θέση της χώρας είναι εντός του ευρώ, κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική.

Αναφερόμενος στους κλάδους που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται η φαρμακοβιομηχανία, η ενέργεια, ο αγροτουρισμός και η πολιτιστική βιομηχανία.

Εστίασε επίσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τονίζοντας ότι πολλοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης, αναφέροντας ότι αυτό είναι εφικτό.

Ο απελθείς υπουργός Γιώργος Σταθάκης καλωσόρισε τον κ. Παπαδημητρίου αλλά και τον κ. Πιτσιόρλα, που αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνουν έναν κρίσιμο ρόλο, να μεταφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο έργο που άφησε, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο αναπτυξιακός νόμος, οι δημόσιες συμβάσεις και όλο το πλαίσιο για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει για την απορρόφηση του προηγούμενου αλλά και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι η δουλειά θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και στο επόμενο διάστημα.

Ο νέος υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, σημείωσε ότι αισθάνεται πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, τονίζοντας ότι από την επιτυχία αυτού του τομέα εξαρτάται η ανακούφιση των Ελλήνων από τη φτώχεια και την ύφεση.

Τέλος, η απερχόμενη υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που προώθησε το προηγούμενο διάστημα.

*Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v