ΤΧΣ: Η ολιγόμηνη θητεία αιτία της υπαναχώρησης Β. Κατσικιώτη

Θητεία μόλις οκτώ μηνών προβλέπει η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τον νέο CEO. Ενήμερος ο κ. Κατσικιώτης για το ύψος της αμοιβής.

ΤΧΣ: Η ολιγόμηνη θητεία αιτία της υπαναχώρησης Β. Κατσικιώτη

Η ολιγόμηνη θητεία που προβλέπει το ΦΕΚ του διορισμού του φαίνεται ότι αποτελεί τη βασική αιτία του δισταγμού του κ. Κατσικιώτη να αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ και όχι οι ετήσιες μικτές απολαβές, όπως διαδίδουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Με βάση την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε στα τέλη Οκτωβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η θητεία, τόσο του κ. Κατσικιώτη, όσο και των Eric Henri Paul Tourret (αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου) και Δημήτρη Φραγγέτη (εκπρόσωπου της Τράπεζας της Ελλάδος) λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Ο χρόνος της θητείας, δηλαδή, είναι μόλις 8 μήνες, ενώ για τον κ. Β. Κατσικιώτη θα ήταν κατά περίπου ένα μήνα μικρότερος καθώς ήταν γνωστό ότι θα χρειαζόταν ένα μικρό διάστημα προκειμένου να αποχωρήσει ομαλά από την υφιστάμενη εργασία του και να διευθετήσει σειρά υποχρεώσεων στις ΗΠΑ.

Όπως διευκρινίζουν παράγοντες που έχουν γνώση του θέματος, δύσκολα θα μπορούσε ένα στέλεχος με ενεργή παρουσία στη διεθνή αγορά να εγκαταλείψει τη θέση του για θητεία μόλις επτά με οκτώ μηνών στην Ελλάδα.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι το θέμα των ετήσιων αποδοχών δεν αποτελεί πρόβλημα, παρά μόνο υπό το πρίσμα της περιορισμένης θητείας. Ο κ. Κατσικιώτης ήταν ενήμερος για το ύψος των ετήσιων απολαβών καθώς η Επιτροπή Επιλογής είχε προτείνει για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο εύρος ετήσιων μικτών αποδοχών 180 με 220 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v