Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Η έκτακτη σύγκλιση απόψε του Πολιτικού Συμβουλίου κυβέρνησης-κόμματος δίνει "σήμα" ότι οι αλλαγές βρίσκονται προ των πυλών. Τα «ανοίγματα» σε στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείονται εκπλήξεις με πρόσωπα που κινούνται στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

«Λάδι στη φωτιά» του ανασχηματισμού έριξε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Πολιτικό Συμβούλιο κόμματος-κυβέρνησης.

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν, τις προηγούμενες ώρες, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία κίνηση από τον πρωθυπουργό μέχρι να ψηφισθούν στη Βουλή οι τροπολογίες επί του «νόμου Παππά, δηλαδή η διασφάλιση της «σύμφωνης γνώμης» του ΕΣΡ για τα καίρια ζητήματα της αδειοδότησης, δηλαδή τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και το ύψος του τιμήματος.

Μετά την υπερψήφιση των τροπολογιών αργά το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο, δίνοντας το «σήμα» ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις κυβερνητικές αλλαγές έχει αρχίσει.

Τα ίδια κορυφαία στελέχη, αν και αρνούνται να προβούν σε ονοματολογία, διαμηνύουν ότι ο ανασχηματισμός θα εκπέμψει μήνυμα απόφασης του πρωθυπουργού «να τρέξουμε», δηλαδή να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις ώστε να κλείσει «στην ώρα της η αξιολόγηση και να μπούμε στη συζήτηση για χρέος και ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».

Σ΄αυτό το πλαίσιο, επιχειρούνται ήδη «ανοίγματα» σε στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ – κατά βάση σε τεχνοκράτες, χωρίς να αποκλείονται και «εκπλήξεις» με πρόσωπα που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v