ΣΒΒΕ: Ημερίδα για χρηματοδοτήσεις

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:”Δυνατότητες Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων Μέσω Δημόσιων Πόρων κατά την 4η προγραμματική περίοδο”.

ΣΒΒΕ: Ημερίδα για χρηματοδοτήσεις
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:”Δυνατότητες Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων Μέσω Δημόσιων Πόρων κατά την 4η προγραμματική περίοδο”.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 18:00’ (έναρξη προσέλευσης 17:30’), στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της ημερίδας είναι η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων των επιχειρήσεων, καθώς πλησιάζει η έναρξη της 4ης προγραμματικής περιόδου.

Βασικό ζήτημα το οποίο θα αναλυθεί και θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι το νέο πλαίσιο διαχείρισης, ελέγχου και εφαρμογής των αναπτυξιακών παρεμβάσεων κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο, διότι κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2007–2013, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με έδρα την Κεντρική Μακεδονία δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτούνται από τομεακά προγράμματα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα και το σύνολο των κονδυλίων που θα διατεθούν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα συμπεριλαμβάνονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και σημαντικό, ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα καλύψουν το σύνολο των τομέων του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μ. Τζίμας και ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Γ. Μυλωνάς.

Το θέμα, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους θα αναπτύξουν ο Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μ. Σχοινάς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Στ. Καλαφάτης, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δρόσος, ο Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Δ. Κοντός, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος κ. Ν. Παπαδάτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v