Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές Αγγελή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Εντολή σε αντισαγγελέα του ΑΠ να επανερευνήσει τις αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του έδωσε η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου.

Ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές Αγγελή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους
χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρασιδάκης ήταν καταπέλτης κατά του κ. Αγγελή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Επιπλέον, υπογράμμιζε πως αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Κατέληγε δε στο συμπέρασμα πως «δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθαναλογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή».

Η κυρία Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι από:

1) τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε,

2) την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και

3) την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 στελεχών για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που κατά το κατηγορητήριο, δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF της Αγγελικής Φράγκου.

Επρόκειτο για μέρος της υπόθεσης που είχε τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελέα Εφετών κ. Τσατάνη, ανεσύρθη με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με την επίκληση νεότερων στοιχείων και εν τέλει, ασκήθηκε δίωξη από τους εισαγγελείς διαφθοράς Δραγάτση και Ελευθεριάνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v