ΑΔΑΕ: Ερωτηματολόγιο για την ασφάλεια ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Τις γνώσεις τους σε θέματα ασφάλειας και απόρρητου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών μπορούν να αξιολογήσουν οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

ΑΔΑΕ: Ερωτηματολόγιο για την ασφάλεια ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Οι χρήστες και συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μπορούν να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα ασφάλειας και απόρρητου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συμπληρώνοντας το νέο ερωτηματολόγιο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). 

Με τη δράση αυτή, που στοχεύει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των χρηστών μέσω των επεξηγήσεων που ενσωματώνονται σε κάθε ερώτηση, η ΑΔΑΕ συμμετέχει και φέτος στον Ευρωπαϊκό Μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που συντονίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Σε ανακοίνωση της ΑΔΑΕ αναφέρεται πως το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, όπως και το ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο και ο ειδικός διαδικτυακός κόμβος της Αρχής, αποτελούν πηγές για την ενημέρωση χρηστών και συνδρομητών και σκοπό έχουν την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ασφάλειας, με την εφαρμογή ορθών πρακτικών για τη διαχείριση των απειλών.

Οι χρήστες μπορούν να δουν το ερωτηματολόγιο και από την αρχική ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πατώντας στον λογότυπο της αρχής και από την ιστοσελίδα e-yliko του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v