Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφορά καταθέτει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR για το Καστέλι

Σήμερα η καταληκτική ημερομηνία των προσφορών στον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο. Δεν δέχεται τα αιτήματα ενδιαφερόμενων για νέα παράταση του διαγωνισμού η κυβέρνηση.

Προσφορά καταθέτει η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR για το Καστέλι

Με μια προσφορά, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR, πιθανολογείται ότι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε τα αιτήματα υποψηφίων για νέα παράταση του διαγωνισμού, αφού είχε εξασφαλίσει το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου ομίλου.

Οσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά ο διαγωνισμός, υπενθυμίζουν τις πολλαπλές αναβολές της τελευταίας πενταετίας, που είχαν προκαλέσει πλήγμα στην εικόνα της χώρας.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως αντίστοιχοι διαγωνισμοί στο παρελθόν, όπως οι περισσότεροι του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησαν με έναν ενδιαφερόμενο.

Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί το 1 δισ. ευρώ. Αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει η γαλλική Vinci σε κοινοπραξία με τον όμιλο Ελλάκτωρ, ο κινεζικός όμιλος CSCEC και μια κοινοπραξία της J&P AΒΑΞ με γαλλικούς ομίλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v