Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα και Τετάρτη οι κρίσιμες διασκέψεις στο ΣτΕ

Η σημερινή διάσκεψη ξεκίνησε με τον εισηγητή της υπόθεσης, σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που άρχισε την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Σήμερα και Τετάρτη οι κρίσιμες διασκέψεις στο ΣτΕ

Εν μέσω πολιτικής θύελλας, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι "θα γίνει σεβαστή οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ", ξεκίνησε στις πέντε το απόγευμα η συνεδρίαση της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, που θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πλειοψηφία 16-9 έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών και σήμερα αναμένεται να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη ο εισηγητής Γιώργος Παπαγεωργίου αναμένεται να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του περί συνταγματικότητος του "νόμου Παππά" για λόγους "ανωτέρας βίας", όπως είπε.

"Εχουμε να σταθμίσουμε δύο αγαθά. Το πρώτο είναι η αδειοδότηση που δεν έγινε από το ΕΣΡ. Το άλλο είναι η ανάγκη ύπαρξης αδειοδότησης, η οποία επιβάλλεται από τη νομολογία του ΣτΕ από το 2010 με αλλεπάλληλες αποφάσεις του δικαστηρίου".

Ο κ. Παπαγεωργίου στην προηγούμενη διάσκεψη της Ολομέλειας υποστήριξε ότι η ανυπαρξία του ΕΣΡ οφείλεται σε υποκειμενική και όχι αντικειμενική αδυναμία. "Δεν υπήρξαν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την άρνηση της συγκρότησης του ΕΣΡ. Επομένως στη στάθμιση των δύο συνταγματικών αγαθών πρέπει για λόγους ανωτέρας βίας να επιλεγεί η λύση της συνταγματικότητας του νόμου".

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου αναμένεται να τοποθετηθούν επί της υπόθεσης οι σύμβουλοι Επικρατείας που μετέχουν στην Ολομέλεια.

Ακολούθως, πιθανότατα στη διάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη, θα γίνει η ψηφοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v