Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση

Ανοιχτά όλα τα σενάρια για τον ανασχηματισμό από τον πρωθυπουργό, καθώς οι εκλογές των κομματικών οργάνων ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τι είπε προσερχόμενος στο συνέδριο. Τι εισηγούνται συνεργάτες του Τσίπρα για τις αλλαγές.

Τσίπρας: Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση

"Κάθε πράγμα στον καιρό του, πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση". Αυτή την απάντηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δημοσιογράφους το βράδυ του Σαββάτου, προσερχόμενος στον χώρο του συνεδρίου.

Απάντηση που ...αφήνει παλι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς αύριο, Κυριακή, εκλέγεται από το συνέδριο η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ομως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αναδείξει την νέα Πολιτική Γραμματεία.

Η εκδοχή που εισηγούνται στον πρωθυπουργό οι περισσότεροι συνεργάτες του είναι να επιδιώξει να πάρει "σήμα" για τις προθέσεις των θεσμών σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την απόφαση για το χρέος, στη Σύνοδο Κορυφής (την ερχόμενη Πεμπτη) και μετά να προχωρήσει στις αλλαγές.

Κατά τις πληροφορίες δε, ορισμένοι εκ των υπουργών που θα βρεθούν εκτός νέου υπουργικού σχήματος θα προταθούν να ενταχθούν στην Πολιτική Γραμματεία για να αναβαθμίσουν τον ρόλο του κόμματος και να πετύχουν την καλύτερη δυνατή διασύνδεσή του με την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας μάλιστα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο την Πέμπτη, τόνισε ότι στο εξής "η θέση στην Πολιτική Γραμματεία θα είναι πιο σημαντική από ένα υπουργικό αξίωμα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v