Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μπλέχτηκαν» οι γραμμές στη ΝΔ για το ΕΣΡ

Σύγχυση στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η είδηση για νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ. Οι διαρροές, η διαφορετική στάση Χατζηδάκη και η επίσημη ανακοίνωση. Εξόφθαλμα αντιθεσμική η στάση της ΝΔ, ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Μπλέχτηκαν» οι γραμμές στη ΝΔ για το ΕΣΡ

Μια φράση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, αναφορικά με την πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκάλεσε σύγχυση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος δεν κινήθηκε πιστά στην επίσημη γραμμή.

Συγκεκριμένα, την ίδια ώρα που πηγές της ΝΔ διέρρεαν την πάγια θέση του κόμματος, ότι «η ΝΔ θα δείξει διάθεση συζήτησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, μόνον εφόσον η κυβέρνηση αποσύρει τον νόμο Παππά», ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον real fm, εμφανίστηκε εμφανώς πιο διαλλακτικός: «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν είδατε τη θέση μας στο θέμα της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων, ή στο θέμα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη, θα δείτε πως βρέθηκε λύση διότι και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε άλλο πνεύμα».

Προκειμένου δε να λυθεί η «παρεξήγηση» η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά. Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών, είναι υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πλήρεις τις αρμοδιότητές του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Συνεπώς, η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά, που οδήγησε στη μη εφαρμογή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λίγο πριν ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα η προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά, κατέβηκε από το έδρανο και πλησίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια σύστασης του ΕΣΡ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν απόλυτος, διαμηνύοντας ότι η θέση του κόμματός του δεν αλλάζει και ότι προαπαιτούμενο για τη συναίνεση είναι η κατάργηση του νόμου Παππά και η επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Παππάς: Αδιανόητη η στάση της ΝΔ για ΕΣΡ 

«Αδιανόητη», «εξόφθαλμα αντιθεσμική» και «απροκάλυπτη», χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ και τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει σήμερα να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ.

Αναλυτικά, σχετικά με την «απροκάλυπτη στάση της ΝΔ στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ», ο κ. Παππάς τονίζει σε δήλωσή του: «Η στάση της ΝΔ είναι αδιανόητη και εξόφθαλμα αντιθεσμική. Δηλώνουν ότι θα μπλοκάρουν τη συγκρότηση του ΕΣΡ». Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζει ότι «καλύτερο δώρο από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορούν να περιμένουν οι διαπλεκόμενοι και το καθεστώς της ασυδοσίας» και καταλήγει: «Η ΝΔ οφείλει σήμερα, τώρα, να ανακαλέσει και να προσέλθει με καλή πίστη στη διάσκεψη των προέδρων για να συγκροτηθεί ΕΣΡ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v