Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στην Ελλάδα πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Διαλύσατε την οικονομία, έχετε ηττηθεί και γι' αυτό μιλάτε έτσι, είπε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα. Τον κατηγόρησε ότι στεγάζει τα «ορφανά Τσοχατζόπουλου». Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος, τόνισε. Φιάσκο ο διαγωνισμός για άδειες. Αίτημα εκλογών.

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στην Ελλάδα πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίθεση που του εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να αναδείξει τις «βαριές ευθύνες» του πρωθυπουργού γιατί «μετέτρεψε την οικονομική κρίση σε μια συνολική κρίση της χώρας» και επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, προκειμένου «να επανέλθει στον τόπο η κανονικότητα».

Υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη θεσμική εκτροπή, ιδίως στον τομέα της δικαιοσύνης.

«Το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», σημείωσε, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη, τον Λάκη Λαζόπουλο, τα «ορφανά του Άκη Τσοχατζόπουλου» και «τον δικηγόρο του Μένιου Κουτσόγιωργα», Γιάννη Ματζουράνη.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «επιχείρησε να στήσει ένα βολικό νέο τρίγωνο διαπλοκής», ενώ διαμήνυσε ότι η ΝΔ θα υψώσει «ένα ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης».

Δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός.

Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της ρήξης με το παλαιό αναπαράγουν τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος και παραβιάζουν το Σύνταγμα, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό.

Οσοι σας άκουσαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει στη χώρα να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της.

Όχι μόνο γιατί διαλύσατε την οικονομία και η αλαζονεία σας προσβάλει, αλλά και γιατί υπονομεύεται όσους έδωσαν αγώνα για να γίνει η Ελλάδα δημοκρατία.

Οσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες. Εχετε ηττηθεί και γι' αυτό μιλάτε έτσι. Στη συνείδηση του λαού είστε ήδη παρελθόν και ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι αυστηρός μαζί σας, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η προσφορά σας είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά ένα λαϊκιστή πολιτικό.

Το συντομότερο ανέκδοτο

Η προσωπική αποτυχία Τσίπρα δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της χώρας, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Σε αυτό το μύθο χτίστηκε ο διχαστικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν σαρξ εκ της σαρκός του λαϊκίστικου μιντιακού τύπου. «Τα μέσα που χαρακτηρίζετε πειρατικά δεν σας έδωσαν βήμα; Εσεις δεν συναντηθήκατε με τον κ. Ψυχάρη;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλάτε για τον Κοντομηνά. Ο Λάκης Λαζόπουλος σε πιο κανάλι εργάζεται; αναρωτήθηκε.

Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου

Δεν ορθώσατε ανάστημα στους διορισμούς και με μεγάλη ευκολία φιλοξενήσατε στο κόμμα τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς το θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς εργασία». Κοσκωτάς-Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Siemens

Διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα. Πώς σας φαίνεται ότι επί ημερών σας ίσως παραγραφούν αδικήματα λόγο της καθυστέρησης μιας μετάφρασης; Δυο χρόνια που είστε στην κυβέρνηση γιατί δεν προωθήσατε την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Θέλετε να ελέγξετε το σύστημα

Σας ενδιαφέρει να ελέγξετε το σύστημα και να φτιάξετε μια νέα διαπλοκή. Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου μας είπε ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ, σημείωσε.

Φιάσκο ο διαγωνισμός για τις άδειες

Είχατε στόχο τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είχα προτείνει να επιστρέψει η αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση του τοπίου, τόνισε.

Δεν το θέλατε. Θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει λόγο για να σημαδευτεί η τράπουλα. Αυθαίρετα βάλατε τον αριθμό «4» και δημιουργήσατε ολιγοπώλιο ενημέρωσης, υπογράμμισε.

Ο Καλογρίτσας

Είχατε επιλέξει το δικό σας καναλάρχη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εδώ αρχίζουν ερωτήματα:

* Γιατί το πρωτόκολλο της γραμματείας έμεινε ανοικτό μέχρι να καταθέσει την εγγυητική.
* Τι έλεγχος του πόθεν έσχες έγινε. Γιατί δεν τον επικύρωσε η Grand Thorton;
* Γιατί ο Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε τον κ. Καλογρίτσα;
* Ποια η σχέση της κατασκευαστικής του Καλογρίτσα με την Τράπεζα Αττικής. Ποιος ενέκρινε τα δάνεια; Ηταν Χρ. Σπίρτζης το πραγματικό αφεντικό στην τράπεζα Αττικής;
* Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του υπουργού Σπίρτζη; Πως έσπασαν έργα σε κομμάτια για να τα πάρει.
* Είναι λογικό ο πρώτος επιλαχόν που πήρε τη θέση Καλογρίτσα να λέει ότι ήταν λαγός;

Θέλατε να χρηματοδοτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ Channel με χρήμα της Τράπεζας Αττικής. Ο έλεγχος της αντιπολίτευσης ακύρωσε τα κυβερνητικά σχέδια, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Το τίμημα

Τρία ερωτήματα έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

* Πόσα θα χάσει η κυβέρνηση σε τέλη, φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Συνολικά 1,7 δισ. στη δεκαετία με βάση έρευνα του ΣΕΒ.
* Γιατί δεν επιλέξατε να εισπράξετε αυτό το ποσό από περισσότερους καναλάρχες;
* Εχει σημασία η προέλευση των χρημάτων ή το μόνο που χωρίζει ένα καναλάρχη από μια άδεια είναι το πορτοφόλι του; Αν ερχόνταν ένας λαθρέμπορος θα δίνατε κανάλι;

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο νόμος Παππά θα ακυρωθεί και η αρμοδιότητα θα πάει στο ΕΣΡ. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα είχε γίνει ποτέ ο διαγωνισμός αν δεν είχε αποφανθεί το ΣτΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να θέσει προ τετελεσμένων το ΣτΕ λέγοντας στη Θεσσαλονίκη ότι «Και τώρα που το δημόσιο συμφέρον αποτυπώθηκε σε νούμερα θα βγει άκυρος ο διαγωνισμός. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότατα».

Εκτίμησε ότι αυτός ήταν ο λόγος που το ΣτΕ ματαίωσε την συζήτηση για το νόμο.

Όπως είπε το ΣτΕ έχει κομβικό ρόλο και δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση και έκανε έκκληση το δικαστήριο να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του ν. Παππά χωρίς καμία χρονοτριβή.

«Καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν το νόμο», ξεκαθάρισε.

Οι λίστες φοροδιαφυγής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε μια σειρά θέματα
* Η φάρμπρικά των ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας.
* Την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν θα ερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη για αναθέσεις που έγιναν;
* Η κάλυψη του πόθεν έσχες Φλαμπουράρη και Σταθάκη
* Οι αλλαγές στην Διαύγεια με τροπολογία που εισήγαγε εξαιρέσεις στην αρχή ότι οι ρυθμίσεις ισχύουν από τη δημοσίευση
* Την απομάκρυνση του επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ χωρίς εξήγηση.
* Οι διορισμοί φίλων που κάποιοι λένε ότι ξεπερνούν τις 27.000

Όπως κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε νομοσχέδιο υπάρχουν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις υπέρ φίλων.

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη

Εννέα στους δέκα πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση που έλεγε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» διευκολύνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και για μικρά ποσά, κατήγγειλε, ενώ η ίδια κυβέρνηση που θα έδινε 13η σύνταξη κόβει το ΕΚΑΣ.

Ποτέ δεν υπήρχε τέτοια δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβερνητικής εξουσίας. Στόχος της συζήτησης είναι η άσκηση αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, τόνισε.

Με εμπιστεύτηκαν

Το κλίμα που δημιουργείται δεν μας επιτρέπει να κάνουμε πραγματική συζήτηση για το πρόβλημα της διαφθοράς, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε εκλέγχθηκε αρχηγός της ΝΔ χωρίς να έχει στήριξη από τα ΜΜΕ. Δεν με επέλεξε ο Αλαβάνος, εγώ εκλέχτηκα, τόνισε.

Εκανα ειλικρινή αυτοκριτική για τα λάθη της κυβέρνησής μας και τράβηξα γραμμή με το παρελθόν. Μαζεύουμε τα οικονομικά της ΝΔ και θέλουμε όλη η κρατική βοήθεια να πηγαίνει στην εξόφλησή τους.

Δεν έχουμε το προνόμιο να έχουμε κομματικές εφημερίδες (σ.σ. Αυγή) που παίρνουν κρατικές διαφημίσεις και έχουν στο μετοχολόγιο off shore, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι προτάσεις για λιγότερη διαφθορά

Τώρα που έχουμε δει την αλήθεια και γνωρίζουμε ότι η λαθροεπιβατική συμπεριφορά δεν αφορά μόνο τον γείτονα μας αλλά όλους και χρειάζεται νέα αρχή του κράτους με την επιχειρηματικότητα (γιατί το μοντέλο του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού χρεοκόπησε) πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς με:

* Ενίσχυση του έργου της δικαιοσύνης.
* Δημιουργία συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου χωρίς επικαλύψεις στον ελεγκτικό μηχανισμό.
* Διασύνδεση της δράσης δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους.
* Ριζική απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών για να περιοριστεί η φυσική επικοινωνία των πολιτών με κρατικούς λειτουργούς.
* Συνεχή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
* Διασφάλιση αμεροληψίας στη διαδικασία απόδοσης διοικητικών ευθυνών για υποθέσεις απάτης διαφθοράς.
* Υποβολή ηλεκτρονικά πόθεν έσχες και αυτές να είναι (με πρώτες αυτές των βουλευτών) να είναι διαθέσιμες στο κοινό.
* Εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις συμφερόντων.
* Να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης των κομμάτων
* Να δημιουργήσουμε ευνοϊκό πλαίσιο για εταιρείες που δεν μετέχουν σε συστήματα απάτης και δίνουν στις αρχές στοιχεία
* Να αναδείξουμε το αρνητικό αντίκτυπο της διαφθοράς
* Να ενισχύσουμε την απαίτηση για διαφάνεια και να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά να έχει μηδενική ανοχή στην κουλτούρα της διαφθοράς.


Real.gr ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ VIDEO 2 από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v