Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη

Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να διαφυλάσσεται», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας ότι «η ΝΔ είναι το θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα». Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά για τα κανάλια.

Μητσοτάκης: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη
Κλιμακώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη Δικαιοσύνη. Σε ομιλία του στο Αγρίνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις «συστηματικές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», καθώς και για την ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Σήμερα, όπως είπε, «είμαι διπλά προβληματισμένος, γιατί το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε προσωπικά με τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα. Γιατί δεν συζητήθηκαν αυτά με τις συνδικαλιστικές ενώσεις; Οι πολίτες έχουν την αίσθηση πως έγινε μια συναλλαγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τον προβληματισμό του και «για τη δήλωση ότι οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας».

Όμως, όπως τόνισε, «οι δικαστές πρέπει να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, δεν πρέπει να ερμηνεύουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν. Ο δικαστής είναι ο μόνος ερμηνευτής του νόμου και πρέπει να απολαμβάνει της πλήρους ανεξαρτησίας. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να διαφυλάσσεται», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι «η ΝΔ είναι το θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα. Η ΝΔ δεν δέχεται οποιαδήποτε εκτροπή. Διεκδικούμε διεξαγωγή εκλογών για να βάλουμε τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και θα επιτρέψει «να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας... Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή. Αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή. Έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ιστορικό ατύχημα» και τόνισε πως είναι η πιο «ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη στην ιστορία της μεταπολίτευσης», που «εξελέγη με ψέματα» και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα συντελέστηκε μία πρωτοφανής πολιτικής αλλαγή, που δίνει στη ΝΔ τη δυνατότητα να πετύχει μία σημαντική πολιτική, μία μεγάλη νίκη. Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται ότι 9 στους 10 πολίτες αισθάνονται πως η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση – το λέει η δημοσκόπηση της Αυγής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v