Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ΤτΕ μεταφέρει 160 εκατ. ευρώ το ΙΚΑ

Το επιτόκιο θα είναι της τάξης του 3,3%, ενώ το εάν θα γίνεται και στο μέλλον μεταφορά κεφαλαίων θα αποφασίζεται από το Δ.Σ. Χρηματοδότηση μέσω ΑΚΑΓΕ ζήτησε και ο ΟΑΕΕ για να καλύψει τις ανάγκες του.

Στην ΤτΕ μεταφέρει 160 εκατ. ευρώ το ΙΚΑ

Την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων του ΙΚΑ έως 160 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος, έως τις 25 Οκτωβρίου αποφάσισε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ. Το επιτόκιο θα είναι της τάξης του 3,3%. Μάλιστα και παρ’ ότι η αρχική εισήγηση της γενικής διεύθυνσης οικονομοτεχνικών υπηρεσιών του ΙΚΑ ήταν η έγκριση για μεταφορά να δοθεί άπαξ και να εξουσιοδοτηθεί ο Διοικητής ώστε, κάθε μήνα, εφόσον υπάρχουν κεφάλαια πέραν των τρεχουσών υποχρεώσεων, να γίνεται η μεταφορά, τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου αποφάσισε μόνο για τον τρέχον μήνα. Για τους επόμενους, θα συνεδριάζει κάθε φορά το ΔΣ και θα αποφασίζει ανάλογα με τις συνθήκες.

Στήριξη ζητά ο ΟΑΕΕ

Εν τω μεταξύ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες, εγκρίθηκε ομόφωνα πρόταση για αίτημα προς το υπουργείου για πρόσθετη χρηματοδότηση κατά 200 εκατ. ευρώ από τον λεγόμενο "μικρό" κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Στις 21 Σεπτεμβρίου, και πάλι ομόφωνα, είχε ληφθεί απόφαση για άντληση 150 εκατ. ευρώ. Και τα δύο αιτήματα έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας και αναμένεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα από το ΑΚΑΓΕ.

Να σημειωθεί ότι εντός του καλοκαιριού το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών που βουλιάζει στα ελλείμματα κυρίως λόγω της αδυναμίας του 1 στους δύο ασφαλισμένους να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, έλαβε από το ειδικό αποθεματικό επιπλέον 120 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις.

Μιλώντας στο Εuro2day.gr ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Τσακίρης, εκτιμά ότι έως το τέλος του 2016 δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, εφόσον δοθούν τα 350 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v