Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις Μητσοτάκη με στόχο την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία

Τι σηματοδοτεί η μεταγραφή Καλλιάνου στη ΝΔ. Στην Αιτωλοακαρνανία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαδίδοντας τη Συμφωνία Αλήθειας προς τους πολίτες. Η μετωπική στην κυβέρνηση, το δίλημμα προς τους πολίτες και η συζήτηση για τη διαφθορά.

Κινήσεις Μητσοτάκη με στόχο την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία

Σε μία φράση-κλειδί του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προχθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή επικεντρώνεται η στρατηγική που έχουν χαράξει και εφαρμόζουν τα στελέχη της ΝΔ: «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας υπέρ των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσδιορίζοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Αυτό που θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα είναι να προσεγγίσει όχι μόνο τους παλαιούς νεοδημοκράτες που τελευταία γύρισαν την πλάτη στο κόμμα, αλλά και ανθρώπους διαφορετικής ιδεολογικής προέλευσης, οι οποίοι όμως τάσσονται υπέρ του «σύγχρονου πατριωτισμού» που κηρύσσει ο ίδιος και αναγνωρίζουν ότι «η ολέθρια κοροϊδία από τη σημερινή συγκυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχιστεί, πρώτα απ' όλα για το καλό της χώρας».

Υπό το πρίσμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες πρωτοβουλίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως -για παράδειγμα- οι συνεχιζόμενες περιοδείες σε όλη τη χώρα για τη μετάδοση της «Συμφωνίας Αλήθειας» με την κοινωνία, καθώς και οι στοχευμένες μεταγραφές, με τελευταία αυτή χθες του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Καλλιάνου.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι αλλάζουμε προς το καλύτερο και ένας από τους τρόπους για να το πετύχουμε αυτό είναι η συμπόρευση με νέα, άφθαρτα πρόσωπα με μεταρρυθμιστικό προφίλ», έλεγε χθες υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, σχολιάζοντας την είδηση της προσχώρησης στη ΝΔ του πρώην στενού συνεργάτη του Βασίλη Λεβέντη.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, αποτυπώνεται εμπράκτως η διεύρυνση την οποία έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βλέμμα προς το κέντρο και τον Καλλιάνο, όπως λένε, θα ακολουθήσουν και άλλα δημιουργικά στελέχη του ίδιου προφίλ που θέλουν να συμβάλουν στο «μεγάλο κοινωνικό ρεύμα» που θέλει να διαμορφώσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νέο εθνικό αφήγημα

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είναι η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και στη σημερινή του επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι η δεύτερη περιοδεία του (στο Λαύριο η πρώτη) μετά τη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης του νέου εθνικού αφηγήματος της ΝΔ, με φόντο «μια ευημερούσα και δημοκρατική Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης».

Από τις ενδιαφέρουσες καινοτομίες, σε σχέση με προηγούμενες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια, είναι ότι το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, εγκαινιάζοντας μια νέα επικοινωνιακή τακτική καθώς μέχρι τώρα έκανε τις ομιλίες του σε μικρούς, απόλυτα προστατευμένους χώρους.

Το δίλημμα που προτάσσει στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τη μία πλευρά «τα ψέματα, ο λαϊκισμός, η διγλωσσία και τα αντικρουόμενα μηνύματα», όπως εκφράζονται από τη συγκυβέρνηση, και από την άλλη «η αλήθεια, οι τεκμηριωμένες δεσμεύσεις και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολλών», που διατυπώνει -σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ- η παράταξή του.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιμένει στη μετωπική με τη συγκυβέρνηση, με αιχμές του δόρατος την οικονομία, τη Δικαιοσύνη, τις τηλεοπτικές άδειες και την παιδεία. Ήδη ενόψει της αυριανής κατάθεσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του Νίκου Παππά, στην Πειραιώς κάνουν λόγο για «απολογία του υπουργού Επικρατείας για τον διαγωνισμό-παρωδία», ενώ ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της σκληρής αντιπαράθεσης που αναμένεται τη Δευτέρα στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v