Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Εκδήλωση για τους Ελέγχους Εμπορίου

Οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν από την κ. Ουρανία Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Καθεστώτων Εξαγωγών του Υπουργείου Οικονομίας, και τον κ. Κωνσταντίνο Λιάγκουρα, Export Control & Customs Officer ECC ONE Greece της Siemens.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Εκδήλωση για τους Ελέγχους Εμπορίου

H αναγκαιότητα δημιουργίας και συντήρησης ενιαίου κώδικα πρακτικής ελέγχου εξαγωγών και τελωνειακών διαδικασιών, προκειμένου να εφαρμοστούν στην Ελλάδα οι ρυθμίσεις του εσωτερικού εταιρικού κώδικά με τον τίτλο «Έλεγχος Εξαγωγών μέσω ενός Εσωτερικού Προγράμματος Συμμόρφωσης», τονίστηκε στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Διεθνείς Έλεγχοι Εμπορίου & Επιπτώσεις Μη Συμμόρφωσης».

Εκπρόσωποι και επιχειρήσεις-μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν σχετικά από τους εισηγητές της εκδήλωσης, την κ. Ουρανία Παπαγεωργίου, Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Καθεστώτων Εξαγωγών, Δ/νση Συντονισμού Εμπορίου και Εμπορικών Καθεστώτων, Γενική Δ/νση Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδια εθνική αρχή για την αδειοδότηση αγαθών που υπάγονται σε καθεστώς ελέγχου εξαγωγών) και τον κ. Κωνσταντίνο Λιάγκουρα, Export Control & Customs Officer ECC ONE Greece της Siemens Α.Ε., οι οποίοι χαρακτήρισαν ως επιβεβλημένη την εφαρμογή και των σχετικών κανόνων του διεθνούς εμπορίου, όπως και αυτών που απαρτίζουν το κοινοτικό πλαίσιο.

Ο κ. Λιάγκουρας παρουσίασε επιπλέον την πρακτική εφαρμογή του ενιαίου και δεσμευτικού -για όλες τις εταιρίες Siemens παγκοσμίως- «Προγράμματος Εσωτερικού Ελέγχου Εξαγωγών και Τελωνείων». Το «Πρόγραμμα Εσωτερικού ελέγχου Εξαγωγών και Τελωνείων» στοχεύει στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ε.Ε., τις εθνικές ρυθμίσεις, τους κανονισμούς των ΗΠΑ και τους ειδικούς εσωτερικούς κανονισμούς της εταιρίας, καθώς επίσης στον έγκαιρο εντοπισμό υπόπτων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με σκοπό την προστασία των προϊόντων και των υπηρεσιών της εταιρίας από τη χρήση τρίτων.

Ταυτόχρονα αποφεύγεται η επιβολή κυρώσεων στον υπεύθυνο της εταιρίας, ο οποίος σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, διαφυλάσσεται η φήμη της επιχείρησης και προφυλάσσεται από την καταχώρηση στον «Πίνακα κυρώσεων φυσικών και νομικών προσώπων», υπογράμμισε ο κ. Λιάγκουρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v