Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσλήψεις 4.000 ατόμων στην υγεία

Η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών, σύμφωνα με τον Ν. Παππά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υλοποιείται ήδη η διάθεση τμήματος της πρώτης δόσης των εσόδων από τις άδειες, για κάλυψη επιπλέον 15.000 θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Προσλήψεις 4.000 ατόμων στην υγεία

Τη διάθεση της πρώτης δόσης που κατεβλήθη για τις τηλεοπτικές άδειες δρομολογεί από σήμερα η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Εργασίας Ρούλα Αντωνοπούλου έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις.

"Οπως γνωρίζετε, τα χρήματα από την πρώτη δόση έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιον τρόπο ώστε να γιατρέψουν μεγάλες πληγές που άνοιξαν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας τα προηγούμενα χρόνια", δήλωσε ο κ. Παππάς.

Ανέφερε ως προτεραιότητα την απασχόληση και πρόσθεσε ότι υλοποιείται ήδη η διάθεση τμήματος της πρώτης δόσης για κάλυψη επιπλέον 15.000 θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών, από 1ης Ιανουαρίου 2017, που θα βελτιώσει τις συνθήκες στα νοσοκομεία μετά τις απολύσεις της εξαετίας.

"Προσπαθούμε να πετύχουμε θέσεις εργασίας για τους άνεργους και δη στους μακροχρόνια άνεργους", δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου, με την επισήμανση ότι τα πεντάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ στον τομέα της κοινωφελούς εργασίας έχουν γίνει οκτάμηνα, με όλες τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας.

Νωρίτερα, στη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι προσλήψεις των νοσηλευτών εντάσσονται στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε εντός του 2017 να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v