Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα Δημοκρατία έτοιμη για... όλα!

Τα σενάρια που υφαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Ποια μηνύματα στέλνει ο Μητσοτάκης στα γαλάζια στελέχη. Η Εκτελεστική Γραμματεία, η Πολιτική Επιτροπή και τα εγκαίνια του νέου κτιρίου.

Νέα Δημοκρατία έτοιμη για... όλα!

Η δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε την Κυριακή η Αυγή και αναδείκνυε εμφανή υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον εύλογο προβληματισμό που προκάλεσε στο κυβερνών στρατόπεδο, απασχολεί έντονα και την αξιωματική αντιπολίτευση. Το γεγονός και μόνο ότι η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μια τόσο μεγάλη σε βάρος του διαφορά κάτι σημαίνει, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα στελέχη της οποίας συζήτησαν εκτενώς το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

«Πού το πάει ο Αλέξης Τσίπρας;» είναι το βασικό ερώτημα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση, με τις γνώμες να διίστανται και κανείς με βεβαιότητα να μην μπορεί να δώσει σαφή απάντηση για τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Άλλοι γαλάζιοι κομματικοί παράγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για «ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών», άλλοι κάνουν λόγο για προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν πίσω από τους αριθμούς την άμεση «ηρωική έξοδο» από τον κ. Τσίπρα.

«Ένα είναι βέβαιο, ότι ο πρωθυπουργός είναι νέος σε ηλικία και ίσως να μην είχε πρόβλημα να αποχωρήσει τώρα από την εξουσία, να αφήσει την 'καυτή πατάτα' στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο μεταξύ να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο κόμμα του και αργότερα να επιστρέψει... καβάλα στο άλογό του στην εξουσία», τονίζει στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Και ακόμα και στην περίπτωση που οι εκλογές δεν αποτελούν πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, βέβαιο είναι ότι ως Plan B σίγουρα υπάρχει στο μυαλό του και αναμένει τις εξελίξεις ώστε, αν χρειαστεί, να... απασφαλίσει.

Καθ' όλα έτοιμη

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ, όπως ζήτησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα το πράξει και σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, πρέπει να είναι καθ' όλα έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Έτσι, συμφωνήθηκε να ενταθεί η εξόρμηση όλων των στελεχών στην περιφέρεια, προκειμένου να μεταδώσουν στην κοινωνία τη Συμφωνία Αλήθειας που παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ και ταυτόχρονα να κορυφωθεί η επίθεση στην συγκυβέρνηση αναφορικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική της.

«Τίποτα να μην μένει αναπάντητο», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα γαλάζια στελέχη, ζητώντας την αποδόμηση και «του τελευταίου ίχνους αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης». Την ίδια ώρα, στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί ικανοποίηση από το σύνολο των δημοσκοπήσεων (τελευταία χθες το βράδυ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ) και αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία του κόμματος. «Ο αέρας νίκης της ΝΔ είναι πλέον εμφανής σε όλους και η ευθύνη μας ακόμα μεγαλύτερη», είναι η κοινή διαπίστωση όσων μετείχαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, όπου τονίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η γαλάζια στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Τα 42α γενέθλια

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ακριβώς 42 χρόνια πριν, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυε τη ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι τη σημερινή μέρα διάλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς, όπου μεταφέρθηκε από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.

Στην σημερινή εκδήλωση, στην οποία θα δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας από την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης, προσκλήθηκαν και πιθανότατα θα δώσουν το παρών οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης και όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστεί ενωτικός και θα στείλει νέο μήνυμα προς όλες τις εσωκομματικές ομάδες, στον δρόμο προς την επιστροφή στη διακυβέρνηση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v