Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοκκάλας (ERGO): Πιστεύουμε στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά

Ο CEO της ασφαλιστικής ανέφερε πως ο όμιλος της ERGO, σκοπεύει να επενδύσει το ποσό το 1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά θα δοθούν για την ανάπτυξη στο κομμάτι του digital.

Κοκκάλας (ERGO): Πιστεύουμε στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά

Στις αρχές Αυγούστου 2016, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στον Όμιλο ERGO. Με την επένδυση αυτή η ERGO αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο Όμιλο Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δύο εταιριών το 2015, δήλωσε ο Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO της ERGO και της ΑΤΕ Ασφαλιστική. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς λήγει η περίοδος αβεβαιότητας για το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, των συνεργατών και των εργαζομένων.

Η ERGO προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί πιστεύει στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, χωρίς βεβαίως, να παραγνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα παρουσιάζει χαμηλή διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης, ιδιαίτερα στον κλάδο ζημιών, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά περιθώρια και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η ERGO μετράει 27 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση στις γενικές ασφαλίσεις, ενώ με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η εταιρεία αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο όμιλο ασφαλίσεων στην Ελλάδα, με βάση τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δυο εταιρειών για το 2015.

Ο κ. Κοκκάλας, τόνισε πως "Θέλουμε να ξεχωρίσουμε για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Να είναι το υψηλότερο δυνατό, αλλά με ανταγωνιστική τιμή. Θέλουμε να δημιουργούμε ισορροπημένη αξία σε όλους τους εμπλεκόμενους: πελάτες – συνεργάτες – μετόχους – υπαλλήλους "

Στόχος της ERGO αποτελεί η οικονομική ευρωστία και η σταθερή κερδοφόρα ανάπτυξη, παρά τις συνθήκες ύφεσης. Καθώς και να βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοκκάλας δήλωσε πως: "Μισούμε την πολυτέλεια, αλλά αγαπάμε τις επενδύσεις." Όσον αφορά το κομμάτι των επενδύσεων, ο κ. Κοκκἀλας ανέφερε πως ο όμιλος της ERGO, σκοπεύει να επενδύσει το ποσό το 1 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά θα δοθούν για την ανάπτυξη στο κομμάτι του digital.

Τέλος, η ERGO επιθυμεί την αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, παράλληλα να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην αγορά δημιουργώντας αξία για τους συνεργάτες, τους ασφαλισμένους και τους υπαλλήλους.

Οπως τόνισε ο κ. Κοκκάλας στην παρούσα φάση, οι δύο εταιρίες λειτουργούν παράλληλα ως μέλη του ίδιου Ομίλου.

Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία λειτουργικής εναρμόνισης και ένταξης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον Όμιλο ERGO και σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα η ΑΤΕ Ασφαλιστική θα διατηρήσει για έναν χρόνο ακόμη το όνομα της και μετά θα μετονομαστεί σε ERGO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v