Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Διεύρυνση με άφθαρτα πρόσωπα

Η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού με συγκεκριμένους ρόλους, διαδικασίες για όλα και συστήματα αξιολόγησης, επισήμανε ο πρόεδρος του κόμματος στην εκδήλωση για τη δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

Μητσοτάκης: Διεύρυνση με άφθαρτα πρόσωπα

Με τη φράση «κάνουμε πράξη την ανανέωση και την αξιοκρατία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού την πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ.

«Στόχος μας είναι η γεφύρωση μεταξύ της κομματικής δομής και της κοινωνίας των πολιτών που έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά», τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «πρώτον, ενεργοποιούμε νέα πρόσωπα, δεύτερον, δημιουργούμε μια νέα γενιά στελεχών, τρίτον, αναζητούμε περισσότερες φωνές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα και τέταρτον, ανανεώνουμε το πολιτικό μας προσωπικό».

«Ανοίγουμε τις πόρτες της ΝΔ σε στελέχη που δεν γνωρίζουμε και όχι στα ήδη ενεργά πολιτικά στελέχη», σημείωσε, προσδιορίζοντας ως το μεγάλο πρόβλημα ότι δεν έχουν τον τρόπο να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να ενεργοποιηθούν και να αξιολογηθούν.

Η ΝΔ, κατά τον κ. Μητσοτάκη, αποκτά για πρώτη φορά στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού με συγκεκριμένους ρόλους, διαδικασίες για όλα και συστήματα αξιολόγησης.

Η διαδικασία στηρίζεται σε τρία βήματα. Στο πρώτο, μέσω της ιστοσελίδας ananeosind.gr, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους και να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις προκειμένου να έχουν ενεργότερη συμμετοχή στις δράσεις του κόμματος. Το δεύτερο βήμα προβλέπει συνέντευξη των ενδιαφερομένων από αρμόδια επιτροπή της ΝΔ και το τρίτο είναι η δημιουργία Μητρώου Στελεχών από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εκπαιδεύονται συνεχώς, θα παράγουν έργο μέσω των Γραμματειών και των Τομέων του κόμματος και θα προχωρούν σε δημόσιες παρεμβάσεις.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, σύμφωνα με το project, είναι η ακεραιότητα, η επιρροή, η συνέπεια, η δημιουργική σκέψη, η κοινωνική αντίληψη και κατανόηση, η προσήλωση στο αποτέλεσμα και η επικοινωνία.

Ερωτηθείς αν η ανανέωση σχετίζεται με το όριο ηλικίας των υποψηφίων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν πιστεύω επί της αρχής σε τέτοιου είδους αυστηρά όρια. Η ανανέωση έχει και ηλικιακά χαρακτηριστικά, αλλά όχι μόνο».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο κανενός πολιτευτή, αφού «όλοι θα αξιολογηθούν από την αρχή».

Αυτό πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αφορά τους νυν βουλευτές, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα συμμετέχουν και στις επόμενες «γαλάζιες λίστες».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι νομικά δεν είναι διευκρινισμένο αν στο ενδεχόμενο εκλογών έως τον Μάρτη, αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν με λίστα ή με σταυρό. Η θέση της ΝΔ, πάντως, είναι ότι θα πρέπει να γίνουν κανονικά με σταυρό, καθώς έχει περάσει το 18μηνο από τις προηγούμενες αντίστοιχες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v