Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για τις γαλάζιες λίστες

Τι είναι το μητρώο πολιτικών στελεχών που ανακοινώνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Η ανανέωση, οι ιδέες και τα στελέχη από τις τοπικές κοινωνίες. Το κλείσιμο των εσωκομματικών μετώπων και τα συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις.

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για τις γαλάζιες λίστες

Την έναρξη της διαδικασίας για την ενίσχυση και ανανέωση των εκλογικών λιστών της ΝΔ κηρύσσει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ανακοινώσει τη δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών, μέσω του οποίου ουσιαστικά απευθύνει πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που θέλει να προσφέρει ενεργά στη γαλάζια παράταξη αλλά και τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματός του, αναζητεί νέο «αίμα» και φρέσκες ιδέες, με την αξιοποίηση άξιων στελεχών από τις τοπικές κοινωνίες. Πρόθεσή του, σύμφωνα με συνεργάτη του, είναι να αναδείξει ένα διαφορετικό, ανανεωμένο πρόσωπο της ΝΔ, σηματοδοτώντας την «επανεκκίνηση» για την οποία έχει δεσμευτεί και ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία οι επιλογές που θα δώσουμε στους πολίτες, όταν θα έρθουν να επιλέξουν βουλευτές με τον σταυρό τους, να αποπνέουν ένα διαφορετικό ήθος, ύφος, αλλά και μία διαφορετική ποιότητα από αυτή την οποία ενδεχομένως να είχανε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του και σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν οι επιλογές του.

Στη σημερινή εκδήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει το εν λόγω μητρώο, ενώ η συνεργάτιδά του Ρεββέκα Πιτσίκα, σύμβουλος σε θέματα ανθρωπίνου δυναμικού, θα επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Πρακτικά, πρόκειται για μια online πλατφόρμα, στην οποία στελέχη της ΝΔ και όχι μόνο, που επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην κομματική δραστηριότητα, θα μπορούν να καταθέτουν τα βιογραφικά και λοιπά διαπιστευτήριά τους, με προοπτική συμμετοχής τους στους εκλογικούς καταλόγους ή στον κομματικό μηχανισμό. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται διαδικτυακά σε μια βάση δεδομένων, αναρτώντας παράλληλα το βιογραφικό τους και άλλες πληροφορίες, αλλά και απαντώντας σε μικρό ερωτηματολόγιο.

Από εκεί και πέρα, τα επιτελικά στελέχη της Πειραιώς θα αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν την κάθε περίπτωση, να έρθουν σε προσωπική επαφή με τους υποψηφίους, αναζητώντας ακόμα και το ποινικό τους μητρώο, ώστε να εξασφαλιστεί πως τα πιθανά μελλοντικά στελέχη της ΝΔ δεν θα βαρύνονται από διαφόρων τύπων «σκιές».

Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα της ανανέωσης των εκλογικών λιστών ήταν προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον ήρθε η ώρα της υλοποίησής της. Και όπου «ανανέωση», όπως λένε στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν αφορά μόνο θέματα ηλικιακά αλλά κυρίως ποιοτικά, αφού εκεί κυρίως εντοπίζει το σημερινό πρόβλημα και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ικανοποίηση από τις έρευνες

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει όλα τα εσωκομματικά μέτωπα και συσπειρώνει το κόμμα του, σε επίπεδο βουλευτών και στελεχών. Έτσι, αξιοποίησε την ταυτόχρονη παρουσία του στην Τήνο με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο και συναντήθηκε, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένα η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και ακολούθως τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο. Στο γαλάζιο στρατόπεδο σταθερά δεν αποκλείουν πιθανές εξελίξεις, κάτι που -όπως υποστηρίζουν- αποτυπώνεται ξεκάθαρα και από την τελευταία, χθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή».

Κομματικές πηγές σημειώνουν πως η εν λόγω έρευνα παρουσιάζει μια σειρά δεδομένων που αποδεικνύουν το μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελώντας «την πλήρη επιβεβαίωση της γαλάζιας στρατηγικής.

Ο αρχηγός της ΝΔ αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας», τονίζει η Πειραιώς, που εστιάζει ενδεικτικά σε τρία σημεία της δημοσκόπησης: Την υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, την υπεροχή μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και το γεγονός ότι το 51% των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v