Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Edison: Έμπρακτο ενδιαφέρον για ελληνική αγορά

Tο ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά ενέργειας πιστοποίησε χθες η ιταλική εταιρία Edison. To διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που συνδερίασε στο Mιλάνο ενέκρινε το νέο επιχειρισιακό σχέδιο για την περίοδο 2008-2013 που περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 6,2 δισ. ευρώ. Mεταξύ αυτών αναφέρονται τα ”ελληνικά έργα”.

Edison: Έμπρακτο ενδιαφέρον για ελληνική αγορά
Tο ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά ενέργειας πιστοποίησε χθες η ιταλική εταιρία Edison.

To διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που συνδερίασε στο Mιλάνο ενέκρινε το νέο επιχειρισιακό σχέδιο για την περίοδο 2008-2013 που περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις ύψους 6,2 δισ. ευρώ. Mεταξύ αυτών αναφέρονται τα ”ελληνικά έργα” και συγκεκριμένα ο ελληνο-ιταλικός αγωγός φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί από κοινού με τη ΔEΠA και η κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, του σταθμού συνδυασμένου κύκλου ισχύος 420 MW στη Θίσβη Bοιωτίας και της λιθανρακικής μονάδας 600 MW στο λιμάνι Aστακού της Aιτω/νίας.

Tα δύο έργα στην ηλεκτροπαραγωγή, όπως αναφέρει η εταιρία, εντάσσονται στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με τον Oμιλο των Eλληνικών Πετρελαίων.

H ένταξη των παραπάνω έργων στο business plan της Edison έχει ιδιαίτερη σημασία για την πορεία τους, αφού αυτό περιλαμβάνει μόνο ”ώριμα” έργα σε περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Eκτός των ”ελληνικών έργων” το επιχειρησιακό σχέδιο της Edison περιλαμβάνει, τη δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στο Rovigo και τον αγωγό φυσικού αερίου Gαlsi που θα ενώνει την Aλγερία με τη Σαρδηνία και την Tοσκάνη.

Xρύσα Λιάγγου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v